Hledání v databázi receptů

Diskusní fórum - Téma: Kolik druhů Vánočního cukroví pečete?

Příspěvků: 1-26 z celkem 26   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 
26.12.2011, 14:16:39 Okruh: Co dnes uvařit? > Téma: Kolik druhů Vánočního cukroví pečete?
žena Lenyna

Fotka uživatele
FotoPředmět: Kolik druhů cukroví pečete?
Cca 10-15 jak je čas;-)

02.12.2011, 13:51:02 Okruh: Co dnes uvařit? > Téma: Kolik druhů Vánočního cukroví pečete?
(Odpověď na příspěvek vložený 01. 12. 2011, 19:42:55 uživatelem kacivl )
žena azpol

Fotka uživatele
Předmět: Blíží se Vánoce, jak se do toho letos dáme?
Já už jsem něco málo začala píct, ale chodí mi na to jak manžel tak i děti.Tak jsem vymyslela, že když to jen vypeču a neozdobím a nepromažu, tak to tak na odbyt nejde.Takže se dodělávat bude až týden před Vánoci

01.12.2011, 22:01:20 Okruh: Co dnes uvařit? > Téma: Kolik druhů Vánočního cukroví pečete?
(Odpověď na příspěvek vložený 01. 12. 2011, 20:10:08 uživatelem tapírek)
žena JanaB

Fotka uživatele
To já upekla už 6 druhů:smile: zbylo mi už jen pár rohlíčků na zítra ke kávě.:-D

01.12.2011, 20:10:08 Okruh: Co dnes uvařit? > Téma: Kolik druhů Vánočního cukroví pečete?
(Odpověď na příspěvek vložený 01. 12. 2011, 19:42:55 uživatelem kacivl )
žena tapírek

Fotka uživatele
Dva týdny před štědrým dnem na pečení cukroví určitě stačí (za dva týdny se proleží většina cukroví). A je pravda, že v dřívějším termínu je pečení cukroví spíš pro zábavu, než že by mohlo vydržet až na Vánoce. Já už letos upekla dva druhy a nemáme nic :smile: :smile: :smile:

01.12.2011, 19:42:55 Okruh: Co dnes uvařit? > Téma: Kolik druhů Vánočního cukroví pečete?
(Odpověď na příspěvek vložený 26. 11. 2011, 23:01:54 uživatelem JanaB)
kacivl

Já ještě nepeču hned bych jsme to snědli já budu píctaž za 14dní :smile: :smile:

26.11.2011, 23:03:45 Okruh: Co dnes uvařit? > Téma: Kolik druhů Vánočního cukroví pečete?
(Odpověď na příspěvek vložený 26. 11. 2011, 23:01:54 uživatelem JanaB)
žena tapírek

Fotka uživatele
To myší ouška a kokosky jsou po vychladnutí docela křupavá záležitost, tam je odležení potřeba, ale stejně jsme je spořádali během dvou dnů po upečení a to jsem od obojího udělala dva plechy :smile:

26.11.2011, 23:01:54 Okruh: Co dnes uvařit? > Téma: Kolik druhů Vánočního cukroví pečete?
(Odpověď na příspěvek vložený 26. 11. 2011, 22:22:15 uživatelem tapírek)
žena JanaB

Fotka uživatele
Pekla jsem dva druhy rohlíčků a také jsem je už snědla. Nemusí se dávat rozležet, měkké jsou hned po upečení.Zbylo mi ještě pár kuliček se salkem.:-D

26.11.2011, 22:22:15 Okruh: Co dnes uvařit? > Téma: Kolik druhů Vánočního cukroví pečete?
(Odpověď na příspěvek vložený 24. 11. 2011, 22:32:20 uživatelem Borka)
žena tapírek

Fotka uživatele
Já už letos cvičně upekla dva druhy a ani se cukroví nestihlo odležet, už máme snědeno :smile: :smile: :smile:

26.11.2011, 19:31:20 Okruh: Co dnes uvařit? > Téma: Kolik druhů Vánočního cukroví pečete?
(Odpověď na příspěvek vložený 24. 11. 2011, 22:32:20 uživatelem Borka)
muž jannerad

S vánočním cukrovím neblbnu vůbec, zato vánoční bramborový salát, na ten se těším celý rok :-D ;-)

24.11.2011, 22:32:20 Okruh: Co dnes uvařit? > Téma: Kolik druhů Vánočního cukroví pečete?
(Odpověď na příspěvek vložený 24. 11. 2011, 16:27:31 uživatelem JanaB)
Borka

To co jste napsala, tak to dělám i já, akorát neblbnu přehnaně s vánočním úklidem, já mám ráda pořádek po celý rok, průběžně se uklízí pořád, tak proč na vánoce více, kupované cukroví jsem nikdy neměla, peču také hlavně vanil.rohlíčky, pracny, linecké, ale také slepované krémem, vyhovět všem členům v rodině, co kdo má rád.Každý rok si říkám, že bude stačit tak 5 druhů cukroví, potom mě to začne bavit, nakonec je více než 10 druhů. pozdrav

24.11.2011, 16:27:31 Okruh: Co dnes uvařit? > Téma: Kolik druhů Vánočního cukroví pečete?
(Odpověď na příspěvek vložený 22. 11. 2011, 18:26:19 uživatelem kolina)
žena JanaB

Fotka uživatele
Určité druhy cukroví nemusím mít. Nedělám už ani košíčky, různé salámy a čokolády do formiček nebo perníčky. Miluji linecké, hlavně slepované marmeládou, rohlíčky a ořechy. Už ani neplánuji, co budu péct a kolik. S předstihem si nakoupím základní suroviny na pečení a poté podle nálady se pouštím do pečení. Dny vánočního úklidu střídám se dny pečení. Některé cukroví se dá péct i týden před vánoci. Vánoční dárky kupuji v průběhu celého roku, takže nemusím se před vánoci zdržovat běháním po obchodech. Různá těsta se dají udělat i týden dopředu a uložit do chladničky. Začínám asi v polovině listopadu, to louskám ořechy a loupu mandle. Příště si zase vše pomelu, nebo rozmixuji. ;-) Před několika lety jsem si koupila krásně nazdobené pečené vánoční cukroví v Polsku. To byly moje první a poslední vánoce bez cukroví. Nemám důvěru v kupované cukroví. Na vánoce nebývám uhoněná a pak jen papám a koukám na bednu.

24.11.2011, 09:35:37 Okruh: Co dnes uvařit? > Téma: Kolik druhů Vánočního cukroví pečete?
(Odpověď na příspěvek vložený 22. 11. 2011, 18:26:19 uživatelem kolina)
muž Martin administrátor

Fotka uživatele
Jako myšlenka je to dobrá a myslím, že nejsi jediná, kdo to tak řeší. Jenom nemohu souhlasit s tím, že ten, kdo hodně peče si vlastně Vánoce neužije. Pro spoustu lidí je právě pečení vánočního cukroví synonymem pro samotné Vánoce a ty by si neužili právě bez pečení. Je to ale určitě hodně individuální. Kdo bere pečení vánočního cukroví jako povinnost, ten by se na to měl určitě vykašlat. pozdrav

22.11.2011, 18:26:19 Okruh: Co dnes uvařit? > Téma: Kolik druhů Vánočního cukroví pečete?
(Odpověď na příspěvek vložený 21. 11. 2011, 19:45:48 uživatelem JanaB)
kolina

u mně to skončí tak pěti druhy, zbytek dokoupím hotový - kokosky, pusinky se dají dneska koupit a člověk stihne i jiné věci, než jenom pečení. kdo peče vánoční cukroví nad deset druhů, těžko si samotné vánoce opravdu užije, ale má můj obdiv potlesk

21.11.2011, 19:45:48 Okruh: Co dnes uvařit? > Téma: Kolik druhů Vánočního cukroví pečete?
(Odpověď na příspěvek vložený 21. 11. 2011, 19:01:49 uživatelem Pavlína)
žena JanaB

Fotka uživatele
No ty se ale máš.:smile: Také by se mi líbilo, kdyby mi někdo napekl. Pro mě by mohly být vánoce celý rok.:-D Doufám, že se pochlubíš lineckými zvířátky.:-)

21.11.2011, 19:01:49 Okruh: Co dnes uvařit? > Téma: Kolik druhů Vánočního cukroví pečete?
(Odpověď na příspěvek vložený 17. 11. 2011, 14:46:08 uživatelem tapírek)
Pavlína

Fotka uživatele
Já péct asi nebudu, možná si jen se synem "pohrajeme" pro nastolení vánoční atmosféry a upečeme jeho oblíbená linecká zvířátka. Nesmí chybět hlavně klokan, symbol Bohemky :-D :-D
Cukroví dostáváme od mojí maminky, většinou kolem 14 druhů. Když různé návštěvy srovnávají a hodnotí vánočního cukroví různých kuchařek, většinou cukroví mojí maminky vyhrává jako nejlepší! potlesk potlesk

20.11.2011, 18:54:54 Okruh: Co dnes uvařit? > Téma: Kolik druhů Vánočního cukroví pečete?
(Odpověď na příspěvek vložený 19. 11. 2011, 23:28:29 uživatelem tapírek)
žena JanaB

Fotka uživatele
Tak tyhle ouška nepeču, ale už jsem je jedla u kamarádky. Před podáváním do nich stříkla trochu pěny, šunkovou a do druhých česnekovou.:smile:

19.11.2011, 23:29:11 Okruh: Co dnes uvařit? > Téma: Kolik druhů Vánočního cukroví pečete?
(Odpověď na příspěvek vložený 19. 11. 2011, 19:31:26 uživatelem JanaB)
žena tapírek

Fotka uživatele
Ještě napíšu recept a přidám fotky, divím se, že tu něco tak dobrého ještě není ;-)

19.11.2011, 23:28:29 Okruh: Co dnes uvařit? > Téma: Kolik druhů Vánočního cukroví pečete?
(Odpověď na příspěvek vložený 19. 11. 2011, 19:31:26 uživatelem JanaB)
žena tapírek

Fotka uživatele
Jano, tak mám dopečeno a obrovskou radost, protože se mi ouška povedla na první pokus přesně taková, jaká si pamatuji od babičky :smile: :smile: :smile: :smile: :smile: :smile: :smile: Je to nejlepší vánoční cukroví a je na pečení hrozně jednoduché a rychlé, jenom mne šíleně pálí prsty, jak jsem je mačkala horké k sobě, aby mala ten správný tvar plac plac plac Máma je kvůli tomu už několik let nedělá - prý jí to za tu bolest nestojí. To mně ano, jenom doufám, že nebudu mít puchýře. No, ještě je budu do Vánoc dělat jednou. Přítel kouká na televizi a hází do sebe jedno myší ouško za druhým prask prask prask Říkal, že vůbec nevěděl, že takové vánoční cukroví existuje cumim pozdrav

19.11.2011, 19:31:26 Okruh: Co dnes uvařit? > Téma: Kolik druhů Vánočního cukroví pečete?
(Odpověď na příspěvek vložený 19. 11. 2011, 18:31:15 uživatelem tapírek)
žena JanaB

Fotka uživatele
Vosí hnízda jsem zkoušela jednou plnit krémem (na radu kamarádky), ale není nad domácí koňak. Ráda peču z Tatra másla, ale letos asi ne. Na ouška jsem zvědavá, hlavně na postup. Chci je také zkusit.;-)
Koupila jsem mandle a nějak nejdou loupat. Trápím se s nimi už hodinu, ale podruhé dobře spařené jdou loupat o něco lépe. Takové jsem ještě neměla:smile: a to jich mám 2 kila.:-D Než je oloupu, tak bude asi po vánocích.:-D To jsem zvědavá, jak půjdou čistit lískáče. Máš na to nějaký fígl?cumim

19.11.2011, 18:31:15 Okruh: Co dnes uvařit? > Téma: Kolik druhů Vánočního cukroví pečete?
(Odpověď na příspěvek vložený 17. 11. 2011, 22:06:39 uživatelem JanaB)
žena tapírek

Fotka uživatele
Děkuji za pochvalu, pokud mohu použít máslo, raději používám máslo, přijde mi, že má potom cukroví lepší chuť. Do vosích hnízd jedině vaječný koňak, jinak to nejsou ta pravá hnízda :-) A s oušky je to tak, že se u nás vždycky stáčely do kornoutku, ale sama jsem je ještě nedělala. Dnes jsem byla u mámy na rodinné oslavě, tak jsem rovnou vyzvídala, jak na ouška a asi je dnes večer zkusím udělat. Když se povedou, tak určitě recept i fotky přidám. V troubě mám právě takový pokus z krkovičky a fotila jsem přípravu průběžně, jenom nevím, jak to dopadne :-) Mám ještě prosbu, Jano, můžete mi tykat? Mně to vykání na internetu připadá takové zvláštní pozdrav

19.11.2011, 17:35:32 Okruh: Co dnes uvařit? > Téma: Kolik druhů Vánočního cukroví pečete?
(Odpověď na příspěvek vložený 19. 11. 2011, 14:11:48 uživatelem anonym)
žena JanaB

Fotka uživatele
Dalo se to zvládnout, dokud mi dcery pomáhaly. Týden se peklo, pak jsme slepovaly linecké marmeládou. Těsně před svátky se slepovalo cukroví krémem a zdobilo. Pak přišlo na řadu nepečené cukroví, pekla se roláda a dort většinou s čokoládovou polevou. Vše bylo uložené v krabicích v chladnu. Jako každý rok, na vánoce zbylo cukroví sotva polovina.:-D

19.11.2011, 14:11:48 Okruh: Co dnes uvařit? > Téma: Kolik druhů Vánočního cukroví pečete?
neregistrovanýPředmět: Blíží se Vánoce, jak se do toho letos dáme?
Pečení dvaceti druhů vánočního cukroví si neumím představit. Mám dvě sestry a vždycky si to rozdělíme, každá upeče pět druhů cukroví ve větším množství a před štědrým dnem cukroví přerozdělíme. Pokud máte třeba kamarádku, se kterou se na výměně cukroví dá domluvit, tak doporučuji pozdrav

17.11.2011, 22:06:39 Okruh: Co dnes uvařit? > Téma: Kolik druhů Vánočního cukroví pečete?
(Odpověď na příspěvek vložený 17. 11. 2011, 21:27:50 uživatelem tapírek)
žena JanaB

Fotka uživatele
Do vosích hnízd dáváte krém, nebo vaječný koňak? Letos je budu plnit koňakem. Vanilkové rohlíčky budu dělat s vlašskými ořechy, lískovými oříšky a mandlemi. Od každého alespoň 2 dávky. Těším se na vaše recepty i s fotkama. Krásně píšete postupy, takže vaše recepty zvládne i začátečník. Také se učím vařit a péct.:-) Ty ouška tvarujete až po upečení? Jiný recept neznám.;-) Budete péct z másla, nebo i z hery?

17.11.2011, 21:27:50 Okruh: Co dnes uvařit? > Téma: Kolik druhů Vánočního cukroví pečete?
(Odpověď na příspěvek vložený 17. 11. 2011, 17:44:27 uživatelem JanaB)
žena tapírek

Fotka uživatele
Já doufám, že se udržím někde okolo těch deseti druhů cukroví, zatím jsem rozhodnutá pro:
- vosí hnízda
- vanilkové rohlíčky
- ořechové pracny
- myší ouška - ještě musím najít v babiččině kuchařce recept, ty jsem zatím nedělala, ale jsou skvělé

17.11.2011, 17:44:27 Okruh: Co dnes uvařit? > Téma: Kolik druhů Vánočního cukroví pečete?
žena JanaB

Fotka uživatele
Také jsem dělávala asi 20 druhů pečeného a 8 druhů nepečeného. Nejraději mám vanilkové rohlíčky a strojkové cukroví. Cukroví jím doma jenom já, takže nyní peču většinou linecké a rohlíčky. Dělám ještě rolády, dort a nějaký zákusek. Miluji s krémem, nebo šlehačkou.:smile: Co budu péct letos ještě přesně nevím.:-D

17.11.2011, 14:46:08 Okruh: Co dnes uvařit? > Téma: Kolik druhů Vánočního cukroví pečete?
žena tapírek

Fotka uživatele
Ahoj, pomalu se blíží Vánoce (v obchodech to vypadá, jakoby byly za týden), tak pomalu přemýšlím, jaké cukroví a hlavně kolik druhů budu péci. Většinou to zvládám do deseti druhů, ale babička vždycky dělala ke třiceti. Jak jste na tom Vy, kdy začnete s pečením Vánočního cukroví a kolik druhů budete dělat? Klidně pište i které cukroví děláte, ráda se inspiruji :smile: polibek

Příspěvků: 1-26 z celkem 26   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Témat: 1-1 z celkem 1   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Téma

Autor posledního

Poslední příspěvek

Kolik druhů Vánočního cukroví pečete? (okruh: Co dnes uvařit?)Lenyna26.12.2011, 14:16:3926

Témat: 1-1 z celkem 1   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Poslední související příspěvky v diskusním fóru

Vyhledávání ve fóru:

Tématické okruhy: