Hledání v databázi receptů

Diskusní fórum - Téma: Rybí prsty bez rybího masa

Příspěvků: 1-6 z celkem 6   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 
27.11.2011, 22:21:03 Okruh: Škodlivé potraviny > Téma: Rybí prsty bez rybího masa
(Odpověď na příspěvek vložený 26. 11. 2011, 23:09:53 uživatelem tapírek)
muž Loupálek

Předmět: Ryby prsty nemají, tak proč do nich dávat ryby :-)
Mleté rybí prsty budou nejspíš z odpadu - semelou zbylé kousky masa se strouhankou a prodávají jako ryby. Tohle je potřeba si hlídat a kupovat jenom z čistého masa :smile:

26.11.2011, 23:09:53 Okruh: Škodlivé potraviny > Téma: Rybí prsty bez rybího masa
(Odpověď na příspěvek vložený 26. 11. 2011, 23:04:44 uživatelem JanaB)
žena tapírek

Fotka uživatele
Já nikdy moc nekoukala na to, zda jsou z mletého nebo ne, beru je jako super rychlovku, stačí jenom hodit do vody brambory, trochu se po příchodu z práce aklimatizovat a chvíli před dovařením brambor na oleji osmahnout rybí prsty. Je to hrozně pohodlné a možná proto jsou rybí prsty docela oblíbené. V mém okolí je jí poměrně hodně lidí. Já mám u ryb vždycky spíš trochu strach, aby v nich nebyly nějaké těžké kovy, ale to stejně nepoznám a asi ani tyhle testy, protože nemohou testovat každý kousek ....

26.11.2011, 23:04:44 Okruh: Škodlivé potraviny > Téma: Rybí prsty bez rybího masa
(Odpověď na příspěvek vložený 26. 11. 2011, 22:32:57 uživatelem tapírek)
žena JanaB

Fotka uživatele
Škodlivé nebudou, ale chuť je jiná. Já kupuji někdy z nemletého masa, ale jsou poněkud dražší.;-)

26.11.2011, 22:32:57 Okruh: Škodlivé potraviny > Téma: Rybí prsty bez rybího masa
(Odpověď na příspěvek vložený 24. 11. 2011, 11:43:49 uživatelem JanaB)
žena tapírek

Fotka uživatele
To mi přijde spíš k pláči, mám totiž rybí prsty moc ráda a navíc je to výborná rychlovka, když člověk přijde z práce. Na druhou stranu koukám, že je tam špatně jenom malé množství rybího masa a když je nahrazují strouhankou a moukou, tak to asi škodlivé nebude, takže se rybích prstů určitě nevzdám :smile:

24.11.2011, 11:43:49 Okruh: Škodlivé potraviny > Téma: Rybí prsty bez rybího masa
(Odpověď na příspěvek vložený 24. 11. 2011, 09:33:21 uživatelem Martin administrátor)
žena JanaB

Fotka uživatele
V novinách byl článek, že místo 22% masa rybí prsty obsahovaly pouze 14%. Zbytek je prý nahrazen strouhankou a moukou. Kupuji je tak jednou za rok, ale z nemletého masa. Jednou jsme omylem koupili z mletého rybího masa a nechutnaly nám.:smile: Také si raději rybu koupím a doma obalím.;-)

24.11.2011, 09:33:21 Okruh: Škodlivé potraviny > Téma: Rybí prsty bez rybího masa
muž Martin administrátor

Fotka uživatele
Dnes mne pobavil listopadový DTEST, kde testovali kvalitu rybích prstů. To, že v rybích prstech není moc rybího masa asi většina z nás tak trochu tuší. Procento zastoupení rybího masa v rybích prstech uvádějí výrobci na obalech a je pro výrobky různých firem opravdu rozdílné - v testovaných rybích prstech byl obsah rybího masa v rozmezí 22-65 %. Opravdu jsem se zasmál, když jsem se dočetl, že výrobci i tato množství šidí. Nelze tedy než souhlasit s autorem článku v DTESTU, že rybí prsty jsou možná poměrně levné, jednoduché na přípravu a hezké na obalu, ale pokud z koupených rybích prstů vezmeme pouze samotné maso, zjistíme, že za stejné peníze koupíme levnější druhy ryb, které si akorát budeme muset obalit v trojobalu. To tu ale přeci všichni umíme :-D Jak jste na tom Vy, kupujete rybí prsty? pozdrav

Příspěvků: 1-6 z celkem 6   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Témat: 1-1 z celkem 1   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Téma

Autor posledního

Poslední příspěvek

Rybí prsty bez rybího masa (okruh: Škodlivé potraviny)Loupálek27.11.2011, 22:21:036

Témat: 1-1 z celkem 1   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Poslední související příspěvky v diskusním fóru

Vyhledávání ve fóru:

Tématické okruhy: