Hledání v databázi receptů

Diskusní fórum - Téma: Deset způsobů jak nepřijít o vaječný koňak

Příspěvků: 1-14 z celkem 14   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 
25.12.2011, 18:46:56 Okruh: Pokec o čemkoliv > Téma: Deset způsobů jak nepřijít o vaječný koňak
žena Lenyna

Fotka uživatele
Předmět: Chcete mít skvělý vaječňák na Vánoce?
Já dělám takto:
1 plechovka Salka,1 plechovka tatra mléko nezahuštěné,4 žloutky,4 lžíce pískového nebo moučkového cukru,1/4 listru rumu
4žloutky utřít s cukrem do pěny,přidat obě mléka,pořádně rozmixovat,nalít do lahví a cca 1x denně pořádně protřepávat.Na uležení stačí necelý týden.:smile:

25.12.2011, 16:08:01 Okruh: Pokec o čemkoliv > Téma: Deset způsobů jak nepřijít o vaječný koňak
(Odpověď na příspěvek vložený 23. 12. 2011, 17:29:28 uživatelem sowinka )
žena azpol

Fotka uživatele
No já si musím vystačit jen s tyčovým mixérem a ručním šlehačem.Jinou vymoženost nemám...plac

25.12.2011, 13:33:48 Okruh: Pokec o čemkoliv > Téma: Deset způsobů jak nepřijít o vaječný koňak
(Odpověď na příspěvek vložený 26. 11. 2011, 22:19:11 uživatelem tapírek)
neregistrovanýPředmět: Chcete mít skvělý vaječňák na Vánoce?
já dělám ajerkonák tak:rum,slazené mléko v plechovce,3-4 žloutky,1 vanilkový cukr-rozmíchám šlehačem a je to...hezké svátky...polibek

23.12.2011, 17:29:28 Okruh: Pokec o čemkoliv > Téma: Deset způsobů jak nepřijít o vaječný koňak
(Odpověď na příspěvek vložený 20. 12. 2011, 09:49:21 uživatelem azpol )
žena sowinka

Já jsem jelito... úplně jsem na to zapomněla, že jsem slíbila ten recept. Zítra, až pojedu za našima, podívám se na to ;-) Máte na to nějaký stroj? My máme Thermomix a v tom se to dělá uplně skvěle, tak jestli mám počítat s něčím takovým nebo jenom s kastrůlkem?

20.12.2011, 09:49:21 Okruh: Pokec o čemkoliv > Téma: Deset způsobů jak nepřijít o vaječný koňak
(Odpověď na příspěvek vložený 19. 12. 2011, 22:02:19 uživatelem sowinka )
žena azpol

Fotka uživatele
chtěla polibek ale hlavně podrobný postup, aby neletěl do záchodu :-D , když najdete a napíšete budu ráda..

19.12.2011, 22:02:19 Okruh: Pokec o čemkoliv > Téma: Deset způsobů jak nepřijít o vaječný koňak
(Odpověď na příspěvek vložený 19. 12. 2011, 20:43:36 uživatelem azpol )
žena sowinka

já recept mám, jen ho najít, kdyby jste chtěla :-)

19.12.2011, 20:43:36 Okruh: Pokec o čemkoliv > Téma: Deset způsobů jak nepřijít o vaječný koňak
(Odpověď na příspěvek vložený 27. 11. 2011, 20:33:48 uživatelem JanaB)
žena azpol

Fotka uživatele
Vidíte, já většinou narazím na vaječňák, který je dost tekutý, přidávají tam moc lihu a má to umělou chuť, jak píšete asi po škrobu.Není nad to, si ho udělat doma, ale já jsem ho ještě nezkoušela a moje prababička, která ho dělala ještě v 95 letech už není mezi námi a recept měla jen v hlavě.Ten neměl konkurenci...

27.11.2011, 20:33:48 Okruh: Pokec o čemkoliv > Téma: Deset způsobů jak nepřijít o vaječný koňak
(Odpověď na příspěvek vložený 27. 11. 2011, 19:59:07 uživatelem tapírek)
žena JanaB

Fotka uživatele
Tak kousky kokosu tam nejsou.:-D Udělám ho a napíšu, psaný jako recept ho nemám. Já také žádný alkohol nepiji, na vánoce si dělám koňak a na narozeniny si kupuji višňový likér.:smile:
Kupovaný vaječný koňak už není tak dobrý, jak kdysi býval. Je tam plno barviva a připadá mi, že ho zahušťují nějakým škrobem.:smile: Není nad domácí.:-D

27.11.2011, 19:59:07 Okruh: Pokec o čemkoliv > Téma: Deset způsobů jak nepřijít o vaječný koňak
(Odpověď na příspěvek vložený 27. 11. 2011, 12:04:50 uživatelem JanaB)
žena tapírek

Fotka uživatele
Tak to jsem s kokosovým i čokoládovým vaječňákem úplně vedle :smile: :smile: :smile: Jano, nevadí v tom kokosovém vaječňáku kousky kokosu? Alkohol piji v přiměřeném množství :-) Vlastně spíš méně než více, protože mi příliš nechutná ani pivo, ani víno a tvrdý alkohol už vůbec ne, takže zbývají sladké dobroty jako je vaječný koňak nebo míchané nápoje, ale i ty mi chutnají, jenom, když je v nich alkoholu opravdu málo ;-)

27.11.2011, 12:04:50 Okruh: Pokec o čemkoliv > Téma: Deset způsobů jak nepřijít o vaječný koňak
(Odpověď na příspěvek vložený 26. 11. 2011, 23:02:04 uživatelem tapírek)
žena JanaB

Fotka uživatele
Kokosové mléko nekupuji.;-) Používám k přípravě obyčejný kokos. je to obměna vaječného. Udělám ho příští týden a napíši jak jsem ho dělala. Dělám ho jednou za rok a recept napsaný nemám.:smile: Do čokoládového nedávám kakao, ale čokoládu:-D . Alkohol nepiji, ale koňak na vánoce ano.:smile:

26.11.2011, 23:30:28 Okruh: Pokec o čemkoliv > Téma: Deset způsobů jak nepřijít o vaječný koňak
muž Martin administrátor

Fotka uživatele
:smile: :smile: :smile: :smile: :smile: :smile: :smile: :smile: :smile: :smile: na tohle se snad ani nedá nic napsat :-D :-D :-D :-D

26.11.2011, 23:02:04 Okruh: Pokec o čemkoliv > Téma: Deset způsobů jak nepřijít o vaječný koňak
(Odpověď na příspěvek vložený 26. 11. 2011, 22:57:19 uživatelem JanaB)
žena tapírek

Fotka uživatele
Kokosový vaječňák? To zní zajímavě, dáváš tam kokosové mléko nebo nějakou kokosovou tresť? Do čokoládového vaječného koňaku předpokládám kakao. Ještě mne napadlo, že by mohl být zajímavý, kdyby se do něj přidalo trochu mleté skořice. Skořicový vaječňák bude asi můj další pokus :-D :-D :-D

26.11.2011, 22:57:19 Okruh: Pokec o čemkoliv > Téma: Deset způsobů jak nepřijít o vaječný koňak
žena JanaB

Fotka uživatele
Chtěla bych ho mít také až na vánoce.:-D To já první den ochutnávám, zda je dobrý.:-D Druhý den, zda už houstne a třetí den už není ani do vosích hnízd.:-D Udělám další.:smile: Letos budu ještě dělat kokosový, vloni jsme měli čokoládový.:smile:

26.11.2011, 22:19:11 Okruh: Pokec o čemkoliv > Téma: Deset způsobů jak nepřijít o vaječný koňak
žena tapírek

Fotka uživatele
K Vánocům tak trochu patří domácí vaječný koňak. Aby byl nejchutnější, je třeba jej vyrobit alespoň dva týdny před Vánocemi. To však přináší spoustu rizik, která ohrožují přítomnost vaječného koňaku na vánoční tabuli. Proto jsem připravila následující pravidla, která zajistí, že si na Vánoce na vaječném koňaku opravdu pochutnáte:

1. Vaječný koňak připravujeme pouze tehdy, kdy doma není žádná jiná zletilá osoba a je velmi nízká pravděpodobnost nečekané návštěvy.

2. Než začneme připravovat vaječný koňak, vypneme mobilní telefon, aby se žádná návštěva nemohla nahlásit.

3. Po vypnutí mobilu odpojíme domovní zvonek, aby se nezvaný host nemohl účinně domáhat vstupu do blízkosti vaječného koňaku.

4. Nikomu neprozradíme, že se chystáme dělat domácí vaječný koňak.

5. Ihned po naplnění vaječného koňaku do lahví dáme lahve do uzavíratelné tašky, abychom na něj neviděli.

6. Na nic nečekáme a tašku s vaječným koňakem odvezeme nejlépe na chalupu, která je dostatečně daleko, a na kterou v zimě nikdo nejezdí.

7. Na chalupě se nespoléháme, že tam nikdo nepřijde a vaječný koňak dobře uschováme.

8. Po návratu z chalupy nikomu neprozradíme, kde jsme byli.

9. Nikomu neprozradíme, že máme hotový vaječný koňak.

10. Pro vaječný koňak jedeme až na štědrý den, kdy jej stále v uzavřené tašce přepravíme domů a rovnou naléváme :-)

Sama jsem se bohužel neporučila a vaječný koňak plánovaný na náplň vosích hnízd zmizel během dvou dnů - první láhev ještě večer po výrobě a druhá hned následující den, když ho přišla ochutnat kamarádka :smile: :smile: :smile: :-D

Příspěvků: 1-14 z celkem 14   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Témat: 1-1 z celkem 1   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Téma

Autor posledního

Poslední příspěvek

Deset způsobů jak nepřijít o vaječný koňak (okruh: Pokec o čemkoliv)Lenyna25.12.2011, 18:46:5614

Témat: 1-1 z celkem 1   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Poslední související příspěvky v diskusním fóru

Vyhledávání ve fóru:

Tématické okruhy: