Hledání v databázi receptů

Diskusní fórum - Téma: Slunečnicový nebo řepkový olej na smažení?

Příspěvků: 1-7 z celkem 7   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 
02.12.2011, 15:37:09 Okruh: Škodlivé potraviny > Téma: Slunečnicový nebo řepkový olej na smažení?
(Odpověď na příspěvek vložený 02. 12. 2011, 14:24:39 uživatelem azpol )
žena PBD

Fotka uživatele
Předmět: Který olej na smažení je zdravější?
Já smažím na slunečnicovém.

02.12.2011, 14:24:39 Okruh: Škodlivé potraviny > Téma: Slunečnicový nebo řepkový olej na smažení?
(Odpověď na příspěvek vložený 27. 11. 2011, 22:19:14 uživatelem Loupálek)
žena azpol

Fotka uživatele
Každý olej má něco do sebe.Na "oliváku" se nedá smažit,nechutná mi to z něho, ale panenskej je do zel.salátu nenahraditelnejsmireni

27.11.2011, 22:19:14 Okruh: Škodlivé potraviny > Téma: Slunečnicový nebo řepkový olej na smažení?
(Odpověď na příspěvek vložený 27. 11. 2011, 19:54:38 uživatelem JanaB)
muž Loupálek

Mně taky připadá, že řepkový olej smrdí a i kdyby byl zdravější, radši dávám slunečnicový

27.11.2011, 19:54:38 Okruh: Škodlivé potraviny > Téma: Slunečnicový nebo řepkový olej na smažení?
(Odpověď na příspěvek vložený 27. 11. 2011, 19:39:07 uživatelem tapírek)
žena JanaB

Fotka uživatele
Ten řepkový mi ale nechutná. Naposledy, když jsem ho koupila, tak při smažení řízků byl cítit. Skončil jako přísada na postřik proti mšicím. :-D Kdo je na něj zvyklý, tak zase ušetří.pozdrav

27.11.2011, 19:39:07 Okruh: Škodlivé potraviny > Téma: Slunečnicový nebo řepkový olej na smažení?
(Odpověď na příspěvek vložený 27. 11. 2011, 12:33:13 uživatelem JanaB)
žena tapírek

Fotka uživatele
Tak jsem trochu zapátrala na internetu a dočetla se, že řepkový olej je obsahem některých látek velmi podobný olivovému oleji (dokonce má více vitamínu E) a že je právě díky svému složení lidskému tělu prospěšný. Dokonce je prý základem celé řady rostlinných másel (rama, perla), a to pro vysoký obsah prospěšných látek. Opravdu mne to překvapilo, také jsem vždy žila v přesvědčení, že je slunečnicový olej kvalitnější a zdravější cumim cumim cumim Možná ten pocit vyvolalo, že bývá slunečnicový olej většinou opravdu dražší než řepkový ....

27.11.2011, 12:33:13 Okruh: Škodlivé potraviny > Téma: Slunečnicový nebo řepkový olej na smažení?
(Odpověď na příspěvek vložený 27. 11. 2011, 02:28:57 uživatelem Martin administrátor)
žena JanaB

Fotka uživatele
Řekla bych, že řepkový olej je zdravější než slunečnicový. :smile: Já řepkový už nekupuji, protože některý smrdí jak po rybách. Ani na něm nevařím, ale je ideální do salátových zálivek. Na smažení např. řízků používám slunečnicový olej se sádlem 1:1, nebo pouze slunečnicový olej. Olivový olej na smažení vůbec nepoužívám, jeho použití je nejvhodnější za studena. Dalo by se říct, že je nejzdravější.
Jako správná ČESKÁ hospodyňka si hlídám ceny v akcích. Někdy i ten řepkový je dražší, než slunečnicový. Kvalitu olivového oleje se také pozná podle ceny, řekla bych, že nejdražší je extra panenský olivový olej. Možná napíše někdo více.:-)

27.11.2011, 02:28:57 Okruh: Škodlivé potraviny > Téma: Slunečnicový nebo řepkový olej na smažení?
muž Martin administrátor

Fotka uživatele
Ahoj kuchtíci a kuchtičky, už nějakou dobu přemýšlím o tom, zda je nějaký rozdíl mezi řepkovým a olivovým olejem. Nějak mám v povědomí, že by měl být slunečnicový olej oproti řepkovému zdravější, ale vůbec si nejsem jistý, že je to založené na nějakých vědeckých argumentech. V každém případě cena hovoří pro olej řepkový, ale pokud by byl slunečnicový olej zdravější, je volba jasná. Netušíte někdo, jak to je?

Příspěvků: 1-7 z celkem 7   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Témat: 1-1 z celkem 1   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Téma

Autor posledního

Poslední příspěvek

Slunečnicový nebo řepkový olej na smažení? (okruh: Škodlivé potraviny)PBD02.12.2011, 15:37:097

Témat: 1-1 z celkem 1   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Poslední související příspěvky v diskusním fóru

Vyhledávání ve fóru:

Tématické okruhy: