| 02.12.2011, 15:37:09 | Okruh: Škodlivé potraviny > Téma: Slunečnicový nebo řepkový olej na smažení? (Odpověď na příspěvek vložený 02. 12. 2011, 14:24:39 uživatelem azpol ) |
PBD | Předmět: Který olej na smažení je zdravější? Já smažím na slunečnicovém. |
| 02.12.2011, 14:24:39 | Okruh: Škodlivé potraviny > Téma: Slunečnicový nebo řepkový olej na smažení? (Odpověď na příspěvek vložený 27. 11. 2011, 22:19:14 uživatelem Loupálek) |
azpol ![]() | Předmět: Který olej na smažení je zdravější? Každý olej má něco do sebe.Na "oliváku" se nedá smažit,nechutná mi to z něho, ale panenskej je do zel.salátu nenahraditelnej ![]() |
| 27.11.2011, 22:19:14 | Okruh: Škodlivé potraviny > Téma: Slunečnicový nebo řepkový olej na smažení? (Odpověď na příspěvek vložený 27. 11. 2011, 19:54:38 uživatelem JanaB) |
Loupálek![]() | Předmět: Který olej na smažení je zdravější? Mně taky připadá, že řepkový olej smrdí a i kdyby byl zdravější, radši dávám slunečnicový |
| 27.11.2011, 19:54:38 | Okruh: Škodlivé potraviny > Téma: Slunečnicový nebo řepkový olej na smažení? (Odpověď na příspěvek vložený 27. 11. 2011, 19:39:07 uživatelem tapírek) |
JanaB | Předmět: Který olej na smažení je zdravější? Ten řepkový mi ale nechutná. Naposledy, když jsem ho koupila, tak při smažení řízků byl cítit. Skončil jako přísada na postřik proti mšicím. Kdo je na něj zvyklý, tak zase ušetří.![]() |
| 27.11.2011, 19:39:07 | Okruh: Škodlivé potraviny > Téma: Slunečnicový nebo řepkový olej na smažení? (Odpověď na příspěvek vložený 27. 11. 2011, 12:33:13 uživatelem JanaB) |
tapírek | Předmět: Který olej na smažení je zdravější? Tak jsem trochu zapátrala na internetu a dočetla se, že řepkový olej je obsahem některých látek velmi podobný olivovému oleji (dokonce má více vitamínu E) a že je právě díky svému složení lidskému tělu prospěšný. Dokonce je prý základem celé řady rostlinných másel (rama, perla), a to pro vysoký obsah prospěšných látek. Opravdu mne to překvapilo, také jsem vždy žila v přesvědčení, že je slunečnicový olej kvalitnější a zdravější Možná ten pocit vyvolalo, že
bývá slunečnicový olej většinou opravdu dražší než řepkový .... |
| 27.11.2011, 12:33:13 | Okruh: Škodlivé potraviny > Téma: Slunečnicový nebo řepkový olej na smažení? (Odpověď na příspěvek vložený 27. 11. 2011, 02:28:57 uživatelem Martin ) |
JanaB | Předmět: Který olej na smažení je zdravější? Řekla bych, že řepkový olej je zdravější než slunečnicový. Já řepkový už nekupuji,
protože některý smrdí jak po rybách. Ani na něm nevařím, ale je ideální do salátových zálivek. Na
smažení např. řízků používám slunečnicový olej se sádlem 1:1, nebo pouze slunečnicový olej.
Olivový olej na smažení vůbec nepoužívám, jeho použití je nejvhodnější za studena. Dalo by se
říct, že je nejzdravější. Jako správná ČESKÁ hospodyňka si hlídám ceny v akcích. Někdy i ten řepkový je dražší, než slunečnicový. Kvalitu olivového oleje se také pozná podle ceny, řekla bych, že nejdražší je extra panenský olivový olej. Možná napíše někdo více. ![]() |
| 27.11.2011, 02:28:57 | Okruh: Škodlivé potraviny > Téma: Slunečnicový nebo řepkový olej na smažení? |
Martin ![]() | Předmět: Který olej na smažení je zdravější? Ahoj kuchtíci a kuchtičky, už nějakou dobu přemýšlím o tom, zda je nějaký rozdíl mezi řepkovým a olivovým olejem. Nějak mám v povědomí, že by měl být slunečnicový olej oproti řepkovému zdravější, ale vůbec si nejsem jistý, že je to založené na nějakých vědeckých argumentech. V každém případě cena hovoří pro olej řepkový, ale pokud by byl slunečnicový olej zdravější, je volba jasná. Netušíte někdo, jak to je? |
Téma | Autor posledního | Poslední příspěvek | Příspěvků |
| Slunečnicový nebo řepkový olej na smažení? (okruh: Škodlivé potraviny) | PBD | 02.12.2011, 15:37:09 | 7 |