Hledání v databázi receptů

Diskusní fórum - Téma: Hliníkové nádobí

Příspěvků: 1-12 z celkem 12   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 
20.02.2012, 21:06:27 Okruh: Nádobí > Téma: Hliníkové nádobí
(Odpověď na příspěvek vložený 20. 02. 2012, 20:39:10 uživatelem Lenyna)
Pavlína

Fotka uživatele
Předmět: Prohýbání hliníkových pánví
Souhlasím, životnost zboží klesá. Ale zároveň klesají i ceny. Výrobci chtějí prodávat, kvůli konkurenci musí ceny dolů, takže automaticky jde dolů i kvalita. Ze zákona jsou povinni dát 2 roky záruku, tak proč by zboží mělo vydržet déle...? Jak už bylo řečeno, to by pak lidi další zboží koupili až za 10 let.... Otázka zní, zda si lze kvalitu koupit za peníze, jinými slovy zda značkové luxusní zboží pohybující se ve vyšších cenových hladinách znamená také delší životnost... Samozřejmě se může rozbít i nejnovější typ Audi, ale přeci pořád věřím, že ty nejlevnější věci se nevyplatí kupovat...

20.02.2012, 20:39:10 Okruh: Nádobí > Téma: Hliníkové nádobí
(Odpověď na příspěvek vložený 20. 02. 2012, 16:12:37 uživatelem sowinka )
žena Lenyna

Fotka uživatele
Domi,odpovídáma na "kurvítka"...je to přesně tak.První automatku jsme koupili s manželem
těsně před narozením syna:smile: Jela denně i 3x kvůli plenám,ještě vyrůstal na látkových a
vydržela 11let.potlesk Druhá jen 2 roky a 2 měsíce při tempu 1x denněcumim :smile: :smile: A tak
je to se vším.Teď jsme koupili novou a připlatili jsme si 3letou záruka za 1000kč tak jsem
zvědavá:smile: I kdyby vydržela tedy 5 let,tak ten peníz navíc se vyplatí;-)Jo ještě pračka se po.....hned po vánocích a teď televize,ale ta má odslouženo 18let.Tu,ale tak nutně nepotřebuju máme ještě 1.:smile:

20.02.2012, 17:50:28 Okruh: Nádobí > Téma: Hliníkové nádobí
(Odpověď na příspěvek vložený 20. 02. 2012, 17:16:08 uživatelem misulinecka)
žena sowinka

Já mám většinou tu zkušenost, že když je něco nové(boom) a člověk si to hned koupí, vydrží to daleko déle než pak následující "verze"... Viz třeba ona mikrovlnka mých rodičů... Prostě takové to, že u toho prvního typu výrobku se snaží a pak už na to kašlou, ale taky to nemusí být vždycky pravda palec

20.02.2012, 17:16:08 Okruh: Nádobí > Téma: Hliníkové nádobí
(Odpověď na příspěvek vložený 20. 02. 2012, 16:12:37 uživatelem sowinka )
žena misulinecka

Fotka uživatele
Jo, to je pravda, že dneska stojí ty věci za prd. Jenomže oni by pak lidi nemuseli nic kupovat, kdyby všechno vydrželo 20 let a to by se výrobcům asi moc nelíbilo :-D :-D

20.02.2012, 16:12:37 Okruh: Nádobí > Téma: Hliníkové nádobí
(Odpověď na příspěvek vložený 17. 02. 2012, 16:40:28 uživatelem Lenyna)
žena sowinka

Dřív ty věci stály aspoň za něco(naši si kupovali mikrovlnku před skoro dvaceti lety a je daleko lepší než ta, kterou má tchán a tchýně pár let za hromadu peněz), v dnešní době je to na prd, dokonce do většiny spotřebičů apod přidávají tzv. kurvítko(velice se omlouvám za to slovo, ale je to pracovní název této součástky), což je v podstatě taková součástka, že když rozeberete celý spotřebič nebo jiný "stroj" a dáte jej zpět dohromady přesně tak, jak byl, vždy Vám ta jedna součástka zbyde(ono kurvítko) a ta právě zajišťuje to, že se věci "rozbijí" týden po skončení záruční lhůty :-D

17.02.2012, 16:40:28 Okruh: Nádobí > Téma: Hliníkové nádobí
(Odpověď na příspěvek vložený 17. 02. 2012, 12:35:17 uživatelem sowinka )
žena Lenyna

Fotka uživatele
Já mám cca už 20 let hliníkovou pánvičku a nedám na ní dopustit. Není extra lehká, tak normál, v dnešní době už to bude o něčem jiném :smile: Pánvičku používám hlavně na palačinky a různé omelety,stačí minimum oleje nebo sádla a nic se nepřichatí.Uvnitř je pořád moc pěkná,ale z venku už není znát původní barva;-)

17.02.2012, 12:35:17 Okruh: Nádobí > Téma: Hliníkové nádobí
(Odpověď na příspěvek vložený 17. 02. 2012, 10:40:32 uživatelem Martin administrátor)
žena sowinka

Spíš by mě štvalo, kdyby se mi zkroutil ten hrnec... Dala jsem ho mamce, protože si stejně chtěla kupovat nový, tak doufám, že něco vydrží, zatím jsem v něm vařila jenom já a to jednou a dobrý... tak uvidíme palec

17.02.2012, 12:29:55 Okruh: Nádobí > Téma: Hliníkové nádobí
(Odpověď na příspěvek vložený 17. 02. 2012, 00:03:11 uživatelem JanaB)
žena sowinka

Předmět:
Koupila jsem si hrnec a dvě pánve s keramickým povrchem. Mám je za dobrou cenu, ale ne proto, že by byly
levné, jen jsem vyhrála poukaz, tak jsem doplácela málo, jinak by to stálo asi jako takové lepší
nádobí, jenže mi to příjde hrozně lehoučké a dna taky moc tlustá nejsou, tak uvidím no ;-)

17.02.2012, 11:33:02 Okruh: Nádobí > Téma: Hliníkové nádobí
(Odpověď na příspěvek vložený 17. 02. 2012, 10:40:32 uživatelem Martin administrátor)
žena JanaB

Fotka uživatele
Mám také ještě 2 hodně staré hliníkové pánve se silným dnem. Mockrát jsem je chtěla vyhodit, protože si mi na nich moc nedaří dělat palačinky. Menší pánvičku používám na přípravu většího množství jíšky a druhou na smažení cibule. Ještě mám 2 formy na bábovku, peče se v nich moc dobře. Hliníkové nádobí používané na pečení je náročnější na čištění.:-)

17.02.2012, 10:40:32 Okruh: Nádobí > Téma: Hliníkové nádobí
(Odpověď na příspěvek vložený 15. 02. 2012, 09:44:40 uživatelem sowinka )
muž Martin administrátor

Fotka uživatele
Je fakt, že levné hliníkové teflonové pánve se opravdu prohýbají, ale myslím, že je to hlavně tím, že u nich dělají slabé dno. Pamatuji si od babičky, že měla hliníkovou pánev starou asi dvacet let a i když ji měla hrozně poškrábanou, dno zůstalo krásně rovné. S tou tloušťkou dna to asi platí u jakýchkoliv pánví. Dnes už při výběru pánve řeším hlavně tloušťku dna, protože jak říká Jana, pánev s prohnutým dnem se dá používat, ale na palačinky to není :-D :-D :-D ... a my máme rádi palačinky :-D :-D :-D

17.02.2012, 00:03:11 Okruh: Nádobí > Téma: Hliníkové nádobí
(Odpověď na příspěvek vložený 15. 02. 2012, 09:44:40 uživatelem sowinka )
žena JanaB

Fotka uživatele
Předmět:
Mám mlékovar a tam je dno stále rovné. Pánve potažené teflonem se mi vždy uprostřed prohnou. Na běžné smažení mi to nevadí, ale palačinky se už na nich dělají špatně. Jaký druh nádobí jste měla na mysli?pozdrav

15.02.2012, 09:44:40 Okruh: Nádobí > Téma: Hliníkové nádobí
žena sowinka

Předmět:
Máte někdo zkušenosti s hliníkovým nádobím? Je to strašně lehké, tak se bojím, že se bude prohýbat apod...

Příspěvků: 1-12 z celkem 12   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Témat: 1-1 z celkem 1   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Téma

Autor posledního

Poslední příspěvek

Hliníkové nádobí (okruh: Nádobí)Pavlína20.02.2012, 21:06:2712

Témat: 1-1 z celkem 1   Začátek | Předchozí | Následující | Konec 

Poslední související příspěvky v diskusním fóru

Vyhledávání ve fóru:

Tématické okruhy: