Hledání v databázi receptů

Hovězí guláš - recept

Zařazení:
Recepty na H, Hlavní jídla, Omáčky, Hovězí maso
Kuchyně:
česká
Počet osob:
4
Doba přípravy:
135 minut
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

500 g hovězího masa
500 g cibule
1 balení gulášového koření
1 balení mleté sladké papriky
2 ks bobkového listu
1 lžička mletého černého pepře
2 lžičky majoránky
5 stroužků česneku
1 lžička soli
2 lžíce oleje

Postup:

Cibuli najemno nakrájíme a necháme na oleji oprahnout do zlatova, pokud se nám přichytí, je to spíše dobře, protože lehce připálená cibulka dodá guláši pravou hospodskou chuť. Následně přidáme hovězí maso, nakrájené na kousky velké přibližně 3x3 cm. Na hovězí guláš používáme nejlépe hovězí kližku nebo jakékoliv jiné přední hovězí. Chuť guláše hodně ovlivní, jak je maso prorostlé tukem a určitě volíme maso spíše prorostlejší. Pokud máme z nějakého důvodu potřebu vařit guláš ze zadního hovězího, je třeba počítat, že se bude maso vařit déle. K nakrájenému hovězímu přidáme tři lístky bobkového listu a zasypeme jedním sáčkem gulášového koření a lžičkou mletého pepře. Asi čtvrt hodiny za stálého míchání pražíme maso s cibulkou a následně hovězí zalijeme vodou tak, aby bylo všechno maso ponořené. Guláš zakryjeme pokličkou a necháme vařit, než se maso na jazyku rozpadá (doba záleží na druhu masa i stáří zvířete, ze kterého pochází, většinou 1, 5 - 2 hodiny). Jakmile je maso měkké, přidáme jeden sáček sladké papriky (kdo má rád guláš ostřejší, může samozřejmě pálivou), majoránku a prolisovaný nebo utřený česnek. Guláš dolijeme vodou, zahustíme hotovou jíškou nebo chlebem a případně dosolíme.

Poctivý hovězí guláš podáváme s pečivem, houskovými knedlíky nebo těstovinami, velmi dobré je posypat guláš na talíři čerstvě nakrájenou cibulkou.

Tip: Pokud uvaříte hovězího guláše větší množství, nechejte guláš vychladnout a uskladněte jej v chladničce. Vydrží tak i několik dní a skladováním se v guláši skvěle rozleží veškeré koření, takže má ještě mnohem lepší chuť!



O receptu Hovězí guláš
vloženo dne:
upraveno dne: 30.08.2011
zobrazeno: 8251x, uvařeno: 17x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 3.7941
Počet hodnocení: 68
Nejlepší: 5Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 1




Komentáře návštěvníků k receptu na Hovězí guláš


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Hovězí guláš:

Hovězí po burgundsku
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Hlívový guláš
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Guláš z hlívy ústřičné
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Guláš halb-und-halb
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Sojový guláš
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Nudličky z hovězí svíčkové
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Hovězí teriyaki
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pálivý guláš
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Guláš mišmaš
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Salámový guláš
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Hovězí se zeleninou
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Bramborový gulášBramborový guláš
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Houbový guláš
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Hovězí dušené s houbami na smetaněHovězí dušené s houbami na smetaně
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Fazlový guláš s klobásou
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší