Hledání v databázi receptů

Žižkovští utopenci s hořčicí a česnekem - recept

Zařazení:
Recepty na Z, Předkrmy
Počet osob:
15
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

15 buřtů,
2 lžíce nastrouhané mrkve,
plnotučná nebo fran­couzská hořčice,
3-4 bobkové listy,
6-8 kuliček nového koře­ní,
hrstka (kolem 40 kuliček) celého pepře,
2 nastrouhané (či na plátky nařezané) fefe­ronky,
případně 3 lžičky kou­pených mletých feferonek ze skleničky,
4 sterilované, po­délně nakrájené okurky,
6-8 (i více) stroužků česneku na­krájeného na plátky,
ocet,
ná­lev z Deka uděleny podle ná­vodu na sáčku, oslazený 3-5 kousky umělého sladidla,
4 až 6 středních cibulí nakrájených a rozebraných na kolečka.

Postup:

Vuřty sloupneme a z jedné strany (podélně) asi do 2/3 na­řízneme. Řez vytřeme hořčicí a vložíme plátek okurky. Na dru­hé straně uděláme několik krat­ších a méně hlubokých řezů a do nich vložíme po 1 2 plátcích česneku. Řezy s náplní vždy zamáčkneme.

Do sklenice dáme vrstvu zele­niny, vrstvu vuřtů, cibule a koře­ní a stále pokračujeme v naklá­dání, až je sklenice plná (končí­me cibulí).
Do vychladlého nálevu z Deka přilijeme ještě 1-1,5 dl octa, promícháme a zalijeme naložené vuřty. Zbytek nálevu schováme na příště. Zbylé plátky česneku přdáme do nádoby k vuřtům.

Necháme 7-10 dní v chladu (dole v ledničce, lehce pokryje­me alobalem). Pokud se lák vsákne, doléváme ze zbylého.
Doporučená příloha:
slaný rohlík, dobrý chléb.



O receptu Žižkovští utopenci s hořčicí a česnekem
vloženo dne:
upraveno dne: 03.09.2010
zobrazeno: 1489x, uvařeno: 6x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 4.7778
Počet hodnocení: 18
Nejlepší: 5Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 3




Komentáře návštěvníků k receptu na Žižkovští utopenci s hořčicí a česnekem


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Žižkovští utopenci s hořčicí a česnekem:

Beanovi utopenci
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Domácí utopenci
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pikantní utopenci
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Rychlí utopenci i.
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Utopenci v pivnim nalevu
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Těstoviny s česnekem a sýrem
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Jarní rybí polévka s medvědím česnekem
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Brambory s česnekem
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Zelňáky s česnekem
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pohanka s bryndzou a česnekem
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Těstoviny s tuňákem, česnekem a rajčaty
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Lehké těstoviny s nivou a česnekem
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Langoše s česnekem
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Kuřecí kousky s chilli a hořčicí
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Vepřové s jablky a česnekem
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší