Hledání v databázi receptů

Lokše z acidofilního mléka - recept

Zařazení:
Recepty na L, Přílohy
Kuchyně:
slovenská
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

2 acidofilní mléka (250 g)
1 kg polohrubé mouky
1 lžička jedlé sody
2 lžičky soli
3 lžíce cukru
vepřové sádlo

Postup:

Všechny suroviny smícháme a vypracujeme na vláčné, polotuhé těsto. Těsto rozválíme na placku, potřeme vepřovým sádlem a srolujeme jako roládu. Tu rozkrájíme na plátky, ze kterých vytvarujeme lokše (placky). Lokše smažíme na pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách.

Slovenské lokše jsou typicky bramborové placky podávané jako příloha k nejrůznějším jídlům, případně se plní zelím nebo mletým masem. Lokše z acidofilního mléka jsou jakousi obdobou, ovšem bez použití brambor.



O receptu Lokše z acidofilního mléka
vloženo dne:
upraveno dne: 25.09.2011
zobrazeno: 330x, uvařeno: 80x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 2
Počet hodnocení: 3
Nejlepší: 4Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 1




Komentáře návštěvníků k receptu na Lokše z acidofilního mléka


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Lokše z acidofilního mléka:

Polévka z kyselého mléka
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Studená polévka z jogurtu a mléka
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší