Hledání v databázi receptů

Gruzínské pirohy - recept

Zařazení:
Recepty na G, Hlavní jídla, Hovězí maso, Slané pečivo
Počet osob:
8
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

Těsto:
500 g zakysaného bílého jogurtu
4 vejce
3 lžíce stolního oleje
sůl
800 g hladké mouky
velkou lžíci jedlé sody

Náplň:
1 kg hovězího masa
5 středních cibulí
černý pepř
sůl
4 vejce

Postup:

Těsto:
Na vál nasypeme hladkou mouku, přidáme zakysaný jogurt, vejce a stolní olej, posolíme a vše prohněteme. Těsto vyválíme. Na malém talířku vytvoříme tři hromádky jedlé soli a těsto jedním dílem sody posypeme po celé ploše, pak těsto poskládáme jako na štrúdl. A opět vyválíme na placku. Takto postupujeme ještě dvakrát. Z těsta na závěr vytvoříme bochánek, který necháme v ledničce tři hodiny chladnout. Vychladlé těsto rozdělíme na dvě části, které vyválíme na placku. Jednu část vložíme na vymazaný plech a důkladně přimáčkneme okraje a rohy.

Masová náplň:
Maso nameleme jemně na způsob přípravy kebabu,
na pánvi rozpálíme olej, přidáme jemně nakrájenou cibuli a mleté maso, směs opepříme a osolíme. Maso při smažení neustále mícháme, aby se neslepilo a vypadalo jako haše. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a celé pokrájíme na malé kousky. Smícháme s usmaženým masem (haší) a vytvořenou směs naklademe na těsto. Směs přiklopíme druhou plackou, pořádně po celé ploše přimáčkneme včetně okrajů. Těsto potřeme navrch žloutkem a ostrým nožem horní těsto nařežeme na koso. Pečeme třicet minut v předehřáté troubě na 250 stupňů.



O receptu Gruzínské pirohy
vloženo dne:
upraveno dne: 04.09.2010
zobrazeno: 967x, uvařeno: 12x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 3.58335
Počet hodnocení: 12
Nejlepší: 5Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 1




Komentáře návštěvníků k receptu na Gruzínské pirohy


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Gruzínské pirohy:

Brynzové pirohy
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Východňárské pirohy
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pirohy se zelnou náplní
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pirohy
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pirohy plněné žampiony
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší