Hledání v databázi receptů

Chateaubriand - recept

Zařazení:
Recepty na C, Hlavní jídla, Hovězí maso
Počet osob:
2
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

500g svíčkové
olej
pepř
sůl
brambory jako příloha
cibule
žampióny
rajčata
papriky
kečup
červené víno
česnek
solamyl
rybízový kompot
mouka
máslo
smetana
zelenina

Postup:

Očištěnou svíčkovou osolíme a okořeníme pepřem a potřeme oleje. Uložíme asi na dvě hodiny do chladu. Po odležení celý kus svíčkové opékáme vcelku na minimálním množství středně rozpáleného tuku asi 10 až 15 minut při trojím otočení. Délka pečení se řídí chutí, jak chceme mít maso propečené. Jako příloha mohou být brambory v nejrůznější podobě.

V době, kterou má svíčková na odležení, připravujeme omáčky.
Lovecká omáčka: na pánvi zpěníme cibulku, na ní o restujeme žampióny (jiné houby), přidáme pokrájená rajčata a papriky. Podusíme. Ochutíme kečupem, stopkou červeného vína, stroužkem česneku a mírně zahustíme solamylem. Završením je přidání trošky jeřabinového (rybízového, klikvového) kompotu. Necháme povařit, když se nám zdá omáčka řídká přidáme trochu škrobové moučky. Podle gusta dochutíme worcestrem, solí, pepřem. Povrch v misce přelijeme rozpuštěnou slaninou.

Bílá pepřová omáčka:
Základ (bešamel - máslová jíška a vývar). Ten pak ochucený nahrubo drceným zeleným pepřem necháme opět povařit (raději více než méně). Zahustíme šlehačkou, lze dodat chuť i oříškem másla, petrželkou.



O receptu Chateaubriand
vloženo dne:
upraveno dne: 12.09.2010
zobrazeno: 603x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 4.5
Počet hodnocení: 2
Nejlepší: 5Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 4




Komentáře návštěvníků k receptu na Chateaubriand


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Chateaubriand: