Hledání v databázi receptů

Kulajda - recept

Zařazení:
Recepty na K, Polévky
Počet osob:
4
Doba přípravy:
40 minut
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

4 brambory, 250 g hub zavařených kyselých hub nebo cca 400 g čerstvých, 4 kuličky nového koření, 1 bobkový list, špetka pepře, 2 kostky zeleninového bujónu, 2,5 l vody, 250 ml smetany na šlehání, sůl nebo trochu vegety a ocet podle chuti, vejce podle počtu strávníků.

Postup:

Do hrnce dáme vařit vodu, přidáme koření, špetku soli, bujón a na kostičky nakrájené brambory. Asi po 7 minutách přidáme houby i s nálevem (máme-li houby čerstvé, dáme je nakrájené na menší kousky uvařit bokem a pak přidáme k bramoborům) a vaříme. Přidáme asi l - 2 lžíce octa a necháme asi 1 - 2 minuty vařit. Pak postupně přidáme šlehačku a chvilku povaříme. Dosolíme či dokyselíme.
Polévku odstavíme z ohně a vyklepneme do ní na různá místa opatrně vejce. Necháme asi 10 minut stát, bílky by měly být tuhé ale žloutky poloměkké.



O receptu Kulajda
vloženo dne:
upraveno dne: 30.09.2010
zobrazeno: 603x, uvařeno: 2x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 4.25
Počet hodnocení: 4
Nejlepší: 5Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 3




Komentáře návštěvníků k receptu na Kulajda


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Kulajda:

Houbová kulajda
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Kulajda s vejcemKulajda s vejcem
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Polévka kulajda
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší