Hledání v databázi receptů

Játra na cibulce - recept

Zařazení:
Recepty na J, Hlavní jídla, Drůbež
Počet osob:
4
Doba přípravy:
35 minut
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

500 g drůbežích jater
2-3 větší cibule
olej nebo sádlo
černý pepř
sůl

Postup:

Někdy se stane, že člověk přijde utahaný a hladový z práce, nemá chuť trávit další hodinu nebo dvě připravováním večeře a přeci by si dal něco chutného a sytého. Pro takové případy je dobré mít v mrazáku balíček nebo dva mražených jater. A když je máme, můžeme se dát do jejich přípravy. Nejdříve dáme zabalená játra do nádoby s horkou vodou, aby co nejdříve povolila a už se můžeme dát do krájení cibule. Cibuli krájíme ideálně na tenké proužky (rozkrojíme podélně a následně napříč na půlkolečka). Nakrájenou cibuli rovnou dáme na rozpálený olej nebo sádlo a restujeme, než zesklovatí. To je ta pravá chvíle, kdy přidáme játra. Pokud nejsou zcela rozmrzlá, tak nevadí, rozpálená pánev už to zvládne. Játra zaprášíme černým pepřem a smažíme přibližně 10 minut na co nejvyšším teplotním stupni, aby se na nich vytvořila opečená kůrka. Průběžně otáčíme a asi dvě minuty před koncem játra osolíme. Jakmile jsou játra hotová, podáváme s bramborem, hranolky nebo jenom tak s pečivem. Chuť opravdu podtrhne, pokud si v průběhu přípravy jater uděláme domácí tatarku.



O receptu Játra na cibulce
vloženo dne:
upraveno dne: 16.02.2011
zobrazeno: 1409x, uvařeno: 4x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 4.2
Počet hodnocení: 10
Nejlepší: 5Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 1




Komentáře návštěvníků k receptu na Játra na cibulce


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Játra na cibulce:

Kuřecí játra na jablkách
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Drůbeží játra s pórkem
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Tofu játra
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Kuřecí játra na olivách a víně
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pórkové játra
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Husí játra pro labužníky
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Játra po provensálsku
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Rychlá játra
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Játra s jablky
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Játra s jablky v alobalu
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Kuřecí játra s nivou
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Játra na zelenině
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Čínská játra s kari rýží
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pivní vepřová játra
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Kuřecí játra na cibulce
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší