Hledání v databázi receptů

Italské těsto na domácí Pizzu - recept

Zařazení:
Recepty na I, Hlavní jídla
Kuchyně:
italská
Počet osob:
2
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

450 g hladké pšeničné mouky
1 lžíce moučkového cukru
2 lžičky sušených kvasnic
170 ml vlažné vody
1/2 lžičky jemné mořské soli
3 lžíce panenského olivového oleje
kukuřičná krupice

Postup:

Nejdříve smícháme kvasnice s cukrem a do této směsi vmícháme šest lžic vlažné vody (cca 40° C). Kvásek uložíme na teplé místo a nádobu s kváskem ideálně překryjeme hadrovou utěrkou. Počkáme, dokud kvásek nevzejde a poté smícháme mouku se solí, přidáme olej, zbytek vody a kvásek. Těsto vymícháme, než začne hrudkovatět. Poté je položíme na vál lehce zaprášený moukou a ručně těsto hněteme přibližně deset minut. Podle konzistence můžeme hustotu průběžně upravovat přidáním trochy vody nebo mouky. Výsledné těsto by mělo být měkké, ale nemělo by lepit. Pokud má těsto požadovanou konzistenci, uhněteme je do koule a vložíme do mísy vymazané olejem, ve které těsto párkrát otočíme, aby bylo na povrchu omaštěné. Na vrchu koule provedeme nožem dva nebo tři mělké řezy, mísu s těstem zakryjeme utěrkou a uzavřeme ve větším plastikovém pytli. Takto připravené těsto necháme přibližně hodinu a půl vykynout na vlhkém místě - mělo by zdvojnásobit svůj původní objem. Do vykynutého těsta udeříme pěstí, aby se stáhlo na původní objem a rozdělíme je na dvě stejné části. Každou polovinu těsta vypracujeme na kulatou placku tak, že pěstí vytlačujeme těsto od středu ke krajům, až vznikne placka velká přibližně třicet centimetrů. Stejně účinnou a rychlejší metodou je vyválení těsta pomoučněným válečkem. Obě placky potřeme olejem a poklademe náplní dle vlastní chuti. Pečeme na plechu, který jsme nejdříve trochu vysypali kukuřičnou krupicí. Pizzu dáváme vždy do již rozehřáté trouby a plech umístíme na nejnižší možnou úroveň. Pizzu pečeme, dokud se na okrajích těsta nevytvoří křupavá kůrka, která může být trochu nahnědlá, ale nikdy bychom neměli pizzu spálit do černa.



O receptu Italské těsto na domácí Pizzu
vloženo dne:
upraveno dne: 14.07.2011
zobrazeno: 466x, uvařeno: 1x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 5
Počet hodnocení: 2
Nejlepší: 5Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 5




Komentáře návštěvníků k receptu na Italské těsto na domácí Pizzu


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Italské těsto na domácí Pizzu:

Domácí utopenci
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Domácí pomazánka z nivy
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Domácí termixDomácí termix
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Domácí tavený sýr
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Domácí vlašský salát
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Italský chléb v domácí pekárně
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Těsto na štrudl
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Domácí utopence
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Domácí mrkvový džus
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Bramborové těsto
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Domácí bylinkové houstičky
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Domácí česneková pomazánka
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Domácí housky
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Jednoduchá domácí pizza
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Ořechové rohlíčky - plundrované těsto
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší