Hledání v databázi receptů

Tatarský biftek - recept

Zařazení:
Recepty na T, Hlavní jídla, Hovězí maso, Pomazánky, Chuťovky
Počet osob:
4
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

500 g syrového hovězí svíčkové nebo nízkého roštěnce
mořská sůl
mletý pepř
omáčka tabasco
špetka kayenského pepře
4 žloutky
1 velká cibule
4 lžíce slitých posekaných kaparů
4 lžíce nasekané čerstvé petrželky
pikantní dijonská hořčice
olivový olej
citron nakrájený na plátky
worchesterová omáčka
kečup
mletá paprika

Postup:

Při výrobě pravého tatarského bifteku hovězí maso naškrábeme nožem a dále je ještě alespoň pět minut sekáme, až vznikne kaše bez jakýchkoliv větších kousků. Další možností samozřejmě je, že masou umeleme na masovém strojku, ale tak nikdy nedosáhneme stejné jemnosti, jako při poctivém utření. V tuto chvíli již máme základ tatarského bifteku hotový a můžeme z masa vytvarovat čtyři stejně velké koule, které rozmáčkneme tak, že vzniknou bochánky, do jejichž středu vymáčkneme důlek. Do každého důlku vyklepneme z vajíčka žloutek. Na samotném tataráku jenom s vajíčkem bychom si však příliš nepochutnali, a proto nakrájíme cibuli na jemné kousky a vytvoříme z ní na talíři vedle tataráku hromádku. Podobně uděláme okolo tataráku další hromádky z kapari, petrželky, hořčice, omáčky tabasco, trochy mleté papriky, pepře, kayenského pepře a soli. Přizdobíme plátkem citronu a můžeme podávat. Worchesterovou omáčku dáme strávníkům na stůl, aby si mohli tatarský biftek dále dochutit.

Tatarák konzumujeme tak, že jej promícháme s kořením umístěným na talíři dle vlastní chuti. Každý tatarský biftek tak může být originál a vlastně i každé sousto.

Bezpochyby nejlepší přílohou k tataráku jsou čerstvě usmažené topinky potřené česnekem a lehce osolené. Zpravidla servírujeme nepotřené a necháme na strávnících, aby si topinky očesnekovali a osolili dle vlastní chuti.



O receptu Tatarský biftek
vloženo dne:
upraveno dne: 19.07.2011
zobrazeno: 3342x, uvařeno: 3x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 3.6
Počet hodnocení: 35
Nejlepší: 5Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 1




Komentáře návštěvníků k receptu na Tatarský biftek


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Tatarský biftek:

Tatarský biftek bez masa
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Studentský topinkový biftek
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Rýže s brambory a biftek
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Falešný biftek
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Znojemský biftek
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Klausův biftek
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Falešný tatarský biftek
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Biftek s játry
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Tatarský biftek z brambor
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Biftek s vejcem
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší