Hledání v databázi receptů

Čekanka a la paris - recept

Zařazení:
Recepty na C, Hlavní jídla, Zelenina
Doba přípravy:
40 minut
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

4 světlé čekankové puky
4 větší plátky libové šunky
1 kysaná smetana light
100-150 g tvrdého sýra nebo 2 tavené sýry
sůl
nové koření
bobkový list
provensálské koření

Postup:

Čekankové puky si omyjeme pod tekoucí vodou a okrojíme jejich pevné konce - bývají často zčervenalé. Do hrnce s dostatečným množstvím osolené vroucí vody, do které jsme přidali 4 kuličky nového koření a bobkový list, vložíme očištěné puky a na mírném ohni dostatečně dlouho vaříme. Že jsou puky uvařené poznáme podle toho, že nám vidlička při propíchnutí hladce projede středem puku. Čekanku vyjmeme z vařící vody a necháme na sítu odkapat. Připravíme si zapékací misku. Puky mírně posypeme špetkami provensálského koření a každý z nich obalíme plátkem šunky. Naskládáme vedle sebe, zasypeme strouhaným sýrem a po lžičkám rozmístíme na puky i kysanou smetanu. Pokud nemáme na misku víko, přiklopíme misku alobalem - tato improvizovaná poklice způsobí, že se sýr pěkně rozteče. Zapékáme cca 30 minut v troubě, poté sejmeme poklici či alobal a necháme na povrchu vytvořit oranžovou kůrčičku (stačí na chvilku pustit gril v troubě).
Čekanku zapečenou se šunkou a sýrem podáváme jen tak nebo s vařenými brambory.



O receptu Čekanka a la paris
vloženo dne:
upraveno dne: 22.10.2011
zobrazeno: 310x, uvařeno: 2x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 4
Počet hodnocení: 1
Nejlepší: 4Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 4




Komentáře návštěvníků k receptu na Čekanka a la paris


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Čekanka a la paris: