Hledání v databázi receptů

Znojemská pečeně - recept

Zařazení:
Recepty na Z, Hlavní jídla, Omáčky, Hovězí maso
Kuchyně:
česká
Počet osob:
4
Doba přípravy:
120 minut
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

500 g zadního hovězího (kýta, nízký bok)
4–5 sladkokyselých (nejlépe znojemských) okurek
kořenová zelenina (2 střední mrkve, 1 menší petržel, kousek celeru)
2 střední cibule
2 lžičky mleté sladké papriky
4 zrnka nového koření
20 zrnek pepře
2 bobkové listy
špetička tymiánu
sůl
2 lžíce hladké mouky na zahuštění
1/2 kostky masoxu
olej

Postup:

V papiňáku rozpálíme olej a vložíme na kolečka nakrájenou mrkev, petržel, cibuli, na kostičky nakrájený celer, nové koření, pepř, bobkový list a tymián. Za častého míchání děláme 10–15 minut. Poté vložíme očištěné a osolené maso. Opečeme je po všech stranách během 5–6 minut. Zasypeme paprikou, zalijeme vřelou vodou, přidáme masox, 1 malou rozpůlenou okurku a necháme dusit 50–60 minut. Maso vyjmeme, do vroucí omáčky nalijeme mouku rozmíchanou ve studené vodě a za velmi častého míchání vaříme
6 minut. Dochutíme solí, případně lákem z okurek či citrónovou šťávou (nic nepřeháníme). Přes síto přecedíme na maso nakrájené na tenké plátky a necháme
ještě 3 minuty prohřát. Na plátky masa na talíři si každý dává podle chuti na kostičky nakrájené okurky. Příloha ke znojemské pečeni – houskový knedlík, rýže, v troubě na pomaštěném plechu pečené centimetrové plátky brambor (pečou se zhruba 30 minut).



O receptu Znojemská pečeně
vloženo dne:
upraveno dne: 04.08.2011
zobrazeno: 714x, uvařeno: 6x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 3.5
Počet hodnocení: 8
Nejlepší: 5Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 1




Komentáře návštěvníků k receptu na Znojemská pečeně


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Znojemská pečeně:

Pečené plněné papriky
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Špikované krůtí filátko pečené v křehkém těstě
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pečené papriky plněné masem a rýží
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pečené rybí filé
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pečené kuře na zelenině
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Barevná pečeně
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Plněné pečené brambory
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Plněné papriky pečené na plotně
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Syrsojky pečené
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pečené rybí filé trochu jinak
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pečené kuře na zelíPečené kuře na zelí
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Vepřové pečené se žampióny
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pečené zelí s těstovinami
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pečené kanadské kuře
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pečené brambory s anglickou slaninou
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší