Hledání v databázi receptů

Boršč - recept

Zařazení:
Recepty na B, Hlavní jídla, Polévky, Vývary, Zelenina, Masité polévky
Kuchyně:
ruská
Počet osob:
6
Doba přípravy:
120 minut
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

300 g hovězí kližky
300 g vepřového plecka
200 g uzeného (už uvařeného)
1 klobáska (např. ostravská)
2 velké sklenice červené řepy ve slakokyselém nálevu (nakrájené na kostičky)
1 velká mrkev
1 velká petržel
1 malý celer
(nebo mražená zelenina pod svíčkovou)
půl hlávky zelí
1 velká cibule
bobkový list
nové koření
pepř
sůl
kečup nebo rajčatový protlak
vegeta
ocet
cukr
(masox)
zakysaná smetana

Postup:

Nakrájené hovězí maso dáme vařit, po cca 30 minutách přidáme pokrájené vepřové, po dalších asi 30 minutách přídáme řepu i s nálevem, po 15 minutách přidáme mrkev, celer, petržel pokrájenou na kostičky (nebo sáček mražené zeleniny pod svíčkovou), na nudličky nakrájené zelí, na drobné kostičky nakrájenou cibuli a koření. Vaříme, až je maso měkké. Ke konci varu přidáme na půlkolečka pokrájenou klobásku a kostičky (již dříve uvařeného) uzeného masa. Boršč dochucujeme kečupem nebo/i rajčatovým protlakem, pepřem, solí, vegetou, případně i octem a cukrem a masoxem. Na talíři boršč zdobíme zakysanou smetanou.



O receptu Boršč
vloženo dne:
upraveno dne: 08.08.2011
zobrazeno: 661x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 4
Počet hodnocení: 3
Nejlepší: 5Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 3




Komentáře návštěvníků k receptu na Boršč


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Boršč:

Domácí boršč
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Ruský boršč
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Boršč z Ukrajiny
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pravý boršč
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Hovězí boršč
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší