Hledání v databázi receptů

Sushi - recept

Zařazení:
Recepty na S, Hlavní jídla, Předkrmy, Ryby, Chuťovky, Rýže
Kuchyně:
japonská
Doba přípravy:
75 minut
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

220 g krátkozrnné rýže (Koshikari nebo Arborio)
125 g uzeného lososa
pstruha nebo čerstvého tuňáka
500 ml vody
2 lžíce octa
1 lžíce cukru
1 lžička soli
5 plátků zpracovaných mořských řas (Yaki Nori)
wasabi pasta podle chuti
1 libanonská okurka
půl malého avokáda
3 lžíce naloženého zázvoru
sojová omáčka

Postup:

Nejdříve připravíme rýži, kterou důkladně promyjeme pod tekoucí vodou, necháme okapat a spolu s půllitrem čisté vody ji dáme vařit. Rýži přivedeme do varu a vaříme bez pokličky přibližně čtyři minuty. Poté zmírníme plamen, rýži přikryjeme a vaříme další čtyři minuty a rýži odstavíme. Odstavenou rýži necháme ještě deset minut dojít. Poté do rýže přidáme cukr, ocet a sůl a rýži mícháme, dokud nevychladne. Na bambusové podložky, nemáme-li, pak na potravinářskou fólii položíme plátky mořských řas Yaki Nori. Na polovinu každého plátku řasy poklademe pětinu uvařené rýže tak, aby nám okolo rýže zůstaly přibližně dvoucentimetrové okraje. Dále vezmeme pastu Wasabi a naneseme ji podélně doprostřed rýže, takže bude tvořit proužek. Další důležitou součástí sushi je ryba. Tu nakrájíme, stejně jako avokádo a okurku na tenké proužky, které rovnoměrně poklademe napříč přes proužek pasty Wasabi. Přes proužky ryby, avokáda a okurky poklademe kousky zázvoru. Horní konce plátků mořské řasy trochu navlhčíme a za pomoci bambusové podložky nebo potravinářské fólie srolujeme sushi do ruličky. Hotový závitek zabalíme do potravinářské fólie a necháme jej alespoň hodinu odpočinout v chladničce. Poté sushi vybalíme z fólie a ostrým nožem je nakrájíme na špalíčky silné přibližně čtyři centimetry. Sushi servírujeme spolu s ochucovadly odděleně podávaných v malých mističkách (pasta Wasabi, sojová omáčka a nakládaný zázvor).

Sushi podáváme zpravidla při slavnostních příležitostech návštěvám, tudíž bychom si měli dát opravdu záležet na konečné úpravě na talíři. Vše by mělo být úhledné, ale zároveň jednoduše čisté. Ostatně stejně bychom měli servírovat jakékoliv jídlo, ať již pouze doma rodině nebo návštěvě.



O receptu Sushi
vloženo dne:
upraveno dne: 08.08.2011
zobrazeno: 199x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 4
Počet hodnocení: 1
Nejlepší: 4Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 4




Komentáře návštěvníků k receptu na Sushi


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Sushi: