Hledání v databázi receptů

Bavorské vdolečky - recept

Zařazení:
Recepty na B, Hlavní jídla, Moučníky, Zákusky
Počet osob:
6
Doba přípravy:
75 minut
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:


500 g polohrubé mouky
30 g droždí
80 g másla
70 g pískového cukru
špetka soli
1/4 l mléka
2 – 3 žloutky
1 lžíce rumu
citronová kůra
vanilkový lusk
sádlo nebo olej na smažení
švestková povidla na plnění
nastrouhaný tvrdý tvaroh
trochu moučkového cukru na posyp
šlehačka na zdobení

Postup:

Do misky dáme droždí, posypeme 1 lžičkou cukru a měchačkou mícháme tak dlouho, až se droždí rozpustí. Pak přidáme asi 100 g mouky, 1/8 l vlahého mléka a rozmícháme v řidší těsto – kvásek. Povrch kvásku posypeme moukou, zakryjeme ubrouskem a dáme kynout. Do mísy dáme zbylou mouku, přidáme sůl, zbylý cukr a citronovou kůru. Uprostřed mouky uděláme důlek a dáme do něj vykynutý kvásek. Žloutky rozkvedláme ve zbylém vlahém mléce, postupně je za stálého míchání přiléváme k mouce, nakonec přidáme řídké vlahé máslo a vše zpracujeme v těsto. Nezapomeneme přidat rum. Dobře propracované těsto poprášíme na povrchu moukou, zakryjeme ubrouskem a necháme kynout. Po vykynutí těsto srazíme opětovným mícháním a dáme znovu kynout. Vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném válu na placku silnou asi 1 cm a okrouhlým vykrajovačem na koblihy vykrajujeme kolečka – vdolky. Vdolky dáme na ubrousek posypaný moukou a necháme znovu kynout. Uprostřed vdolečků promáčkneme důlek. Pak vdolečky smažíme zakryté pokličkou v kastrole ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku. Když se spodní strana bavorských vdolků dozlatova vysmaží, obrátíme a bez pokličky dosmažíme. Osmažené bavorské vdolečky dáme na ubrousky odsát tuk. Následně důlky plníme povidly, nastrouhaným tvrdým tvarohem, zdobíme šlehačkou a pocukrujeme. Obměna: naplněné a posypané bavorské vdolečky můžeme přelít kysanou smetanou nebo jogurtem.



O receptu Bavorské vdolečky
vloženo dne:
upraveno dne: 11.08.2011
zobrazeno: 1080x, uvařeno: 212x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 3.51
Počet hodnocení: 200
Nejlepší: 5Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 1




Komentáře návštěvníků k receptu na Bavorské vdolečky


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Bavorské vdolečky:

Bramborové vdolečky
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Bavorské červené zelí
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Vdolečky s rybízovou zavařeninou
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Hanácké vdolečky
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pečené bavorské vdolečky
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Vdolečky bez kynutí
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší