Hledání v databázi receptů

Dušené hlávkové zelí - recept

Zařazení:
Recepty na D, Přílohy, Zelenina
Kuchyně:
česká
Počet osob:
4
Doba přípravy:
30 minut
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

polovina hlávky bílého zelí
cibule
olej
sůl a mletý pepř
ocet
vegeta nebo podravka
3 syrové brambory
100 ml bílého vína
hrubá mouka na zahuštění

Postup:

Nejdříve pokrájíme zelí na tenké nudličky, dáme do mísy a v té zelí spaříme vařící vodou. Spařené zelí necháme chvíli zakryté pod pokličkou (přibližně deset minut). Ve větším kastrolu zpěníme na oleji nebo na slanince drobně nakrájenou cibuli, pak ji podlijeme přibližně hrnkem vody a přidáme scezené spařené zelí, které osolíme přibližně kávovou lžičkou soli. Nakonec do zelí přidáme asi polévkovou lžíci celého nebo drceného kmínu. Hlávkové zelí dusíme pod pokličkou přibližně patnáct minut na mírnějším ohni. Občas se podíváme, aby se nám voda ze zelí nevypařila a zelí se nepřipálilo. Pokud se voda v zelí vydusí, tak jej opět trochu podlijeme. Brambory si nastrouháme na struhadle a přidáme k hlávkovému zelí. Vše ochutíme polévkovou lžící vegety nebo podravky a podlijeme 100 ml bílého vína (může být i více). V této fázi zelí opět zakryjeme a ještě dalších 10 minut dusíme s občasným zamícháním. Nakonec zelí okyselíme asi 2 lžícemi octa (dle vaší chuti) a přidáme špetku mletého pepře. Pokud je zelí moc řídké, můžeme ho zasypat trochou hrubé mouky, jestli se nám zdá dušené zelí husté, podlijeme troškou vody. Pokud připravujeme k zelí nějaké pečené maso, pak polijeme zelí na talíři šťávou z pečeného masa. Dušené hlávkové zelí podáváme jako přílohu k masu a těstovinám nebo knedlíkům.



O receptu Dušené hlávkové zelí
vloženo dne:
upraveno dne: 15.10.2011
zobrazeno: 1858x, uvařeno: 4x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 3.86665
Počet hodnocení: 15
Nejlepší: 5Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 1




Komentáře návštěvníků k receptu na Dušené hlávkové zelí


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí:

Kuře, bramborový knedlík a červené zelí
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Salát s kyselého zelí
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Jarní salát z čínského zelí
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Kuře na zelí
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Salát z čínského zelí a kuřete
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Salát z čínského zelí
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Čínské zelí s hlívou
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Zeleninový salát z čínského zelí
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Salát z čínského zelí s jogurtem
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Zelí a moře
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Ředkvičky dušené jako hřiby
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Moje červené zelíMoje červené zelí
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Zeleninový salát z čínského zelí se sýrem
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Salát z kysaného zelí
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Zelí Kája
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší