Hledání v databázi receptů

Baklava - recept

Zařazení:
Recepty na B, Moučníky, Zákusky
Doba přípravy:
50 minut
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

200 g mandlí
100 g ořechů
100 g pistácií
mletý hřebíček na špičku nože
1 lžíce skořice
50 g moučkového cukru
2 sáčky vanilinového cukru
150 g másla
1 žloutek na potření
Těsto:
300 g hladké mouky
80 g másla
1 lžíce citrónové šťávy
cca 150 ml vody
mouka na vyválení
Medová šlehačka:
200 ml smetany ke šlehání
1 sáček ztužovače šlehačky
2–3 lžíce tekutého medu

Postup:

Mandle, ořechy a pistácie rozsekáme a promícháme s kořením, moučkovým a vanilinovým cukrem. Máslo rozehřejeme. Mezitím si připravíme těsto – mouku prosijeme do mísy, přidáme rozehřáté máslo, citrónovou šťávu, přelijeme horkou vodou a zpracujeme tužší těsto, které přendáme na vál a po kouskách rozválíme na 10 tenkých placek. Všechny placky zarovnáme na stejný rozměr čtverce. Máslem vytřeme menší plech a položíme na něj těstovou placku, kterou pokapeme rozpuštěným máslem, položíme druhou placku, kterou pokapeme máslem a posypeme ořechovou směsí. Takto postupujeme, až nám zbydou tři placky. Tyto 3 placky na sebe složíme, pokapeme zbylým máslem, vrchní placku potřeme rozšlehaným žloutkem a všechny tři placky nakrojíme na čtverečky. Položíme na ostatní placky a pečeme v předem vyhřáté troubě na 190° C. Ještě teplou baklavu nakrájíme a podáváme s medovou šlehačkou. Tu si připravíme ušleháním smetany se ztužovačem a lehce vmícháme med.



O receptu Baklava
vloženo dne:
upraveno dne: 12.08.2011
zobrazeno: 245x, uvařeno: 4x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 4
Počet hodnocení: 5
Nejlepší: 5Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 2




Komentáře návštěvníků k receptu na Baklava


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Baklava: