Hledání v databázi receptů

Kančí kýta se šípkovou omáčkou - recept

Zařazení:
Recepty na K, Hlavní jídla, Zvěřina
Počet osob:
5
Doba přípravy:
120 minut
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

1,5 kg kančího masa z kýty
100 g slaniny
sůl
5 zrnek pepře
2 zrnka nového koření
3 bobulky jalovce
1 bobkový list
proutek tymián
250 ml červeného vína
hovězí vývar dle potřeby
30 g másla
30 g mouky nebo housky
120 g šípkové marmelády
1/2 citronu bez vosku (kůra i šťáva)
1/8 l madeirského vína nebo Portského
Mořidlo:
1/3 l octa
1/2 l vody
120 g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
120 g cibule
citronová kůra ze 1/4 citronu bez vosku
10 zrnek pepře
3 zrnka nového koření
5 bobulek jalovce
1 bobkový list
proutek tymiánu

Postup:

Maso z kančí kýty zbavíme sádla, vypereme a naklepeme. Pak maso vložíme do kameného hrnce, zalijeme mořidlem a zatížíme a dáme odležet do chaldu na 4 dny (je-li maso z mladého kance, stačí 24 hodin). Občas můžeme otočit.
Na pánvi rozpustíme najemno nakrájenou slaninu, na ní naprudko osmažíme maso, přidáme kořenovou zeleninu z mořidla, koření vyhodíme a přidáme čerstvé koření. Vše dobře osmažíme do zlatova. Podlijeme hovězím vývarem, osolíme a dusíme. Mezi dušením podléváme maso červeným vínem a mořidlem. Dusíme tak dlouho, až maso změkne. Pak zahustíme omáčku žlutou řídkou jíškou (nebo na másle osmaženou strouhankou), dle potřeby zalijeme vývarem, přidáme šípkovou zavařeninu, citronovou kůru i šťávu, podle chuti sůl nebo cukr a dobře povaříme. Maso vyjmeme, necháme chvíli odpočinout a potom nakrájíme na plátky. Mezitím přidáme do omáčky madeirské nebo Portské víno, prohřejeme a propasírujeme na maso. Podáváme horké, obložené plátky citronu.
Mořidlo: asi 5 minut povaříme vodou zředěný ocet, na lístky nakrájenou zeleninu, cibuli a koření (svázané do kuchyňské gázy). Necháme vychladnout. Kančí kýtu se šípkovou omáčkou podáváme s houskovými knedlíky.



O receptu Kančí kýta se šípkovou omáčkou
vloženo dne:
upraveno dne: 04.09.2011
zobrazeno: 317x, uvařeno: 1x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 4.33335
Počet hodnocení: 3
Nejlepší: 5Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 3




Komentáře návštěvníků k receptu na Kančí kýta se šípkovou omáčkou


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Kančí kýta se šípkovou omáčkou:

Vařená brokolice se smetanovou omáčkou
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Těstoviny se špenátovou omáčkou
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Kuřecí prsa s ořechovou omáčkou
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Kuře s bazalkovou omáčkou
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Losos s bylinkovou omáčkou
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Těstoviny zapečené s brokolicí a sýrovou omáčkou
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Losos na pepři se smetanovou omáčkou
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Vařená brokolice se sýrovou omáčkou
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Brokolice se sýrovou omáčkou
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Nové brambory s bylinkovou omáčkou
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Chřest s holanskou omáčkou
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Srnčí kýta na jalovci
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Tvarohové šopalíky s povidlovou omáčkou a mákem
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Tortinelli se smetanovou omáčkou
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší