Hledání v databázi receptů

Libanonský pita chléb - recept

Zařazení:
Recepty na L, Přílohy, Slané pečivo
Kuchyně:
libanonská
Počet osob:
10
Doba přípravy:
60 minut
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

2 hrnky vlažné vody
1 lžička cukru
2 lžičky soli
7 g suchých kvasnic
nebo 16g čerstvých
4 lžíce rostlinného oleje
5 hrnků obyčejné hladké mouky nebo směs hladké s polohrubou

Postup:

Uděláme kvásek z kvasnic, trochy vody a lžičky cukru a necháme vykynout. Do mísy nasypeme 2 hrnky mouky, olej a sůl a šleháme elektrickým šlehačem po dobu 3 minut. Pomocí dřevěné vařečky důkladně zapracujeme zbytek mouky, aby vzniklo tuhé těsto. Těsto přendáme na lehce pomoučený vál a hněteme asi 10 minut, až je lesklé, hladké a pružné. Čistou mísu vytřeme olejem a vložíme do ní těsto. Otočíme ho tak, aby bylo pomaštěné na všech stranách. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout 1-1,5 hodiny, nebo až se těsto zdvojnásobí v objemu. Těsto rozdělíme na stejné kousky podle toho, jakou velikost Pita chlebů chceme - 16 nebo 32. Na trochu pomoučeném vále každý kousek vyválíme na placku velikosti 17 cm (16ks), nebo 10 cm (32ks). Placky přikryjeme a necháme dalších asi 15 minut kynout, až trochu vzejdou. Mezitím rozehřejeme suchý těžký plech v horké troubě vyhřáté na 240°C. Pomocí pomoučené špachtle bleskově přeneseme 2–3 připravené Pita placky na plech a ihned je vložíme do horké trouby a pečeme asi 3–4 minuty, nebo až se nafouknou a začnou se na okrajích barvit dozlatova. Pokračujeme s ostatními plackami. Trouba musí být vždy plně vyhřátá. Po upečení placky necháme zchladnout mezi navlhčenými utěrkami. Placky zplasknou a trochu změknou, ale kapsa uvnitř zůstane. Chcete-li křupavé libanonské pity, nechte je zchladnout na mřížce. Libanonský pita chléb má mnoho použití, jak k různým dipům, tak na přípravu chlebů s různými náplněmi atd.
TIP: Libanonské pita chleby zabalené do plastických sáčků se mohou zamrazit až na 1 měsíc. Pita chleby pak můžete vložit do trouby, aby se staly křupavými.



O receptu Libanonský pita chléb
vloženo dne:
upraveno dne: 07.09.2011
zobrazeno: 552x, uvařeno: 1x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 5
Počet hodnocení: 2
Nejlepší: 5Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 5




Komentáře návštěvníků k receptu na Libanonský pita chléb


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Libanonský pita chléb:

Chléb zdravého života
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Tvarohový chléb
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Zapečený chléb
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Italský chléb v domácí pekárně
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Sýrový chléb ve vajíčku
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Chléb ve vajíčku s oblohou
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pita chleba s kuřecí směsíPita chleba s kuřecí směsí
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Špaldovo pšenično žitný chléb z domácí pekárny
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pivní chléb s klobásou z domácí pekárny
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Podmáslový chléb z domácí pekárny
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Domácí chléb
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Domácí chléb s feniklem
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Obyčejný chléb
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Chléb se sýrem a cibulí
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Kmínový chléb z domácí pekárny
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší