Hledání v databázi receptů

Kanec na jalovci a tymiánu - recept

Zařazení:
Recepty na K, Hlavní jídla, Zvěřina
Počet osob:
6
Doba přípravy:
120 minut
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

1 kg kančího masa z krku
1 velká cibule
300 g uzeného špeku

Marináda:
1 lžička - sušeného tymiánu
1 lžička - koření Zvěřina (Vitana)
1 lžička - hrubé soli
20 kuliček jalovce
vše poctivě rozmělnit v hmoždíři a následně smíchat s 2 lžícemi oleje

Postup:

Kančí maso nakrájíme na kousky cca 4x4 cm a důkladně v míse promícháme s marinádou. Maso pak zakryjeme a vložíme do chladna na 24 hodin, ale lépe až na 48 hodin. V hrnci orestujeme na nudličky nakrájenou prorostlou uzenou slaninu a po vypečení tuku přidáme na hrubo nakrájenou cibuli a opečeme dohněda. Maso po poctivém naložení zprudka orestujeme na pánvi tak, aby se zatáhlo a lehce opeklo a vložíme do hrnce ke slanině s cibulí. Výpek z pánve samozřejmě také přidáme do hrnce k masu. Podlijeme cca 0,5 l vody, přikryjeme a dusíme cca 90 minut. Dle potřeby během dušení doléváme vodu tak, aby dosahovala do ¾ masa. Jakmile je maso hotové, tak dle potřeby a zvolené přílohy zahustíme tmavou jíškou. Kance na jalovci a tymiánu podáváme s houskovým knedlíkem, šťouchaným bramborem nebo rýží.



O receptu Kanec na jalovci a tymiánu
vloženo dne:
upraveno dne: 22.09.2011
zobrazeno: 273x, uvařeno: 2x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 4
Počet hodnocení: 3
Nejlepší: 5Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 3




Komentáře návštěvníků k receptu na Kanec na jalovci a tymiánu


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Kanec na jalovci a tymiánu:

Srnčí kýta na jalovci
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Vepřová kolena na tymiánu
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Divoký kanec v jalovci
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Kuřecí nudličky v tymiánu
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší