Hledání v databázi receptů

Zabíjačková domácí paštika - recept

Zařazení:
Recepty na Z, Vepřové maso, Pomazánky, Vnitřnosti
Kuchyně:
česká
Doba přípravy:
45 minut
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

2,5 kg syrových vepřových jater (nejméně 2–3 x pomletých)
1 kg vařeného podbradku nebo vařený bůček bez kůže
podle chuti možno přidat 2x pomleté zbytky vařeného vepřového a drůbežího masa bez kůží
podle zvyku můžeme přidat i 500 g pečeného vepřového masa
syrové umleté vepřové sádlo (nemusí být)
5 středních cibulí
podle chuti lisovaný česnek
sůl
paštikové koření
umleté koření:
30 g hřebíčku
30 g strouhaného muškátového oříšku
15 g bílého pepře
15 g listů vavřínu
10 kuliček nového koření
15 g muškátového květu
trocha mletého rozmarýnu a tymiánu.

Postup:

Syrová vepřová játra odblaníme, nakrájíme na hrubší kostky a pomeleme 2–3 x na masovém mlýnku. Umeleme dále (podle chuti a zvyku) vařené nebo pečené vepřové maso, podbradek nebo sádlo (uvařený) a mlýnek pročistíme syrovou nakrájenou cibulí. Cibuli je možno také nakrájet na kostičky a na sádle vyškvařit. Paštika je pak jemnější. Hmotu dokonale rukama promícháme. Osolíme, opepříme a přidáme směs vlastního paštikového koření. Dávkování záleží na osobní chuti. Játrovou paštiku lze vyrobit i jako játro-masovou, poměr surovin 1:1. Paštikovou hmotu vkládáme do omniových skleniček, povrch maximálně 1,5 cm pod okrajem sklenice. Sklenice dokonale uzavřeme víčky. Provedeme první sterilizaci při 100 °C po dobu 60 minut. Po 24 hodinách sterilizaci opakujeme 30 minut při 100 °C. Sklenice označíme datem. Ukládáme jako masové konzervy v chladu a temnu. Před podáváním je možné zabijačkovou domácí paštiku smíchat s domácím vepřovým vyškvařeným sádlem, aby se lehce roztírala na pečivo.



O receptu Zabíjačková domácí paštika
vloženo dne:
upraveno dne: 10.03.2012
zobrazeno: 3990x, uvařeno: 6x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 4.0769
Počet hodnocení: 26
Nejlepší: 5Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 1




Komentáře návštěvníků k receptu na Zabíjačková domácí paštika


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Zabíjačková domácí paštika:

Domácí utopenci
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Domácí pomazánka z nivy
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Domácí termixDomácí termix
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Bramborová paštika
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Domácí tavený sýr
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Kuřecí paštika
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Domácí vlašský salát
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Italský chléb v domácí pekárně
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Domácí utopence
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Domácí mrkvový džus
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Domácí bylinkové houstičky
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Domácí česneková pomazánka
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Bramborová paštika s kysaným zelím
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Domácí housky
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Jednoduchá domácí pizza
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší