Hledání v databázi receptů

Okurky kvašáky - recept

Zařazení:
Recepty na O, Zavařování, Zelenina, Chuťovky
Doba přípravy:
30 minut
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

větší okurky (počet libovolný)
3–4 palice česneku
kopr
vinné a višňové listy
4 hřebíčky
2 bobkové listy
nové koření
pepř celý
sůl

Postup:

Česnek oloupeme a každý stroužek rozpůlíme. Kopr, vinné a višňové listy opereme a dáme vysušit. Okurky pečlivě omyjeme, necháme oschnout, u každé oba konečky odkrojíme a ještě do každé několikrát píchneme jehlou. Svaříme vodu s celým pepřem, novým kořením a hořčičným semínkem, 4 hřebíčky, 2 bobkovými listy a solí. Do velké čtyřlitrové láhve naskládáme okurky, mezi ně nacpeme stroužky česneku, kopr a listy. Zalijeme nálevem, zatížíme prkénkem a zavážeme. Za 5 dní až týden jsou okurky kvašáky připravené k podávání.



O receptu Okurky kvašáky
vloženo dne:
upraveno dne: 26.09.2011
zobrazeno: 797x, uvařeno: 2x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 4.6
Počet hodnocení: 5
Nejlepší: 5Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 3




Komentáře návštěvníků k receptu na Okurky kvašáky


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Okurky kvašáky:

Znojemské okurky
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Nakládané okurky kvašáky
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Okurky rychlokvašky
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Okurky plněné masem
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší