Hledání v databázi receptů

Griotka - recept

Zařazení:
Recepty na G, Nápoje, Alkoholické nápoje
Doba přípravy:
20 minut
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

380 ml přezrálých višní
600 g pískového cukru
500 ml rumu nebo žitné
1 – 2 zelené vlašské ořechy nebo lahvičku ořechové tresti

Postup:

Dobře uzrálé višně zbavíme stopek a i s peckami je vložíme do pětilitrové lahve od okurek. Nahoru nasypeme cukr a hrdlo láhve ovážeme celofánem. Láhev uložíme na teplé místo. Za několik dní pustí višně šťávu a do ní se cukr zcela vstřebá. Pak na višně dolijeme 500 ml rumu nebo žitné. Po čtrnácti dnech tekutý obsah láhve zcedíme a do griotky přidáme jeden nebo dva zelené vlašské ořechy nebo malou lahvičku ořechové tresti.
Pozn: višně, které zbyly v láhvi po zcedění griotky, se dají používat na dorty, pudinky nebo jinak. Nezkazí se, vydrží v dobře uzavřené láhvi i delší dobu.



O receptu Griotka
vloženo dne:
upraveno dne: 19.10.2011
zobrazeno: 530x, uvařeno: 6x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 4.16665
Počet hodnocení: 6
Nejlepší: 5Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 2




Komentáře návštěvníků k receptu na Griotka


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Griotka: