Hledání v databázi receptů

Domácí punčové řezy - recept

Zařazení:
Recepty na D, Moučníky, Dorty, Zákusky
Počet osob:
10
Doba přípravy:
60 minut
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

Těsto:
200 g krystalového cukru
10 vajec
vanilkový cukr
citronová z poloviny citronu
190 g hrubé mouky
20 g másla + 20 g mouky na formy
2 kapky červeného bretonu (jedlého barviva)
30 g tmavé čokolády
150 g rybízové zavařeniny
Punčovina na na namáčení:
120 g krystaového cukru
1/8l studené vody
160 g rybízové zavařeniny
šťáva z 1 citronu + 1 pomeranče
1/16 l rumu + 1/16 l bílého punče (nebo 1/8 l bílého rumu)
Poleva:
300 g práškového cukru
1 lžíce horké vody
2 kapky červeného bretonu
podle potřeby bílý punč

Postup:

Cukr, žloutky, citronovou kůru a vanilkový cukr utřeme v míse do pěny. Pak přidáme zlehka sníh z bílků a hrubou mouku. Lehce promíchané těsto rozdělíme na polovinu. Jednu rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy a upečeme dorůžova. Druhou polovinu rozdělíme na 3 díly. Jeden díl necháme neobarvený, druhý obarvíme bretonem a do třetího zamícháme nastrouhanou čokoládu. Na malý plech s vysokým okrajem rozetřeme pruh jednoho těsta (asi stejně vysoko, jako těsto v dortové formě), vedle něho pruh druhého těsta, a pak vedle pruh třetího těsta. Upečeme dorůžova. Vychladlé nakrájíme na stejné kostičky. Vychladlé těsto z dortové formy rozkrojíma na dva plásty a pomažeme zavařeninou. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a vložíme do ní jeden plást zavařeninou nahoru, na něj urovnáme barevné kostky, nebo proužky namočené v punčovině. Celá plocha musí být vyplněna. Polijeme zbytkem punčoviny. Druhý plást položíme zavařeninou dolů na kosky, přikryjeme pečícím papírem, na který jsme položili prkénko a dort zatížíme. Necháme ve formě do druhého dne. Druhý den odstraníme boční pruh formy, papír a dort přeneseme na mísu. Zdobíme punčovou nebo rumovou polevou. Můžeme ozdobit čokoládovou polevou, kterou nastříkáme v tenkých proužcích na čerstvou punčovou polevu a po chvíli projet špejlí střídavě na jednu stranu a pak na druhou.
Příprava punčoviny: vodu s cukrem povaříme na slabou niť, přimícháme zavařeninu a vaříme 2 minuty. Necháme vychladnout a přimícháme štávu z citrusů, rum a punč.
Poleva: všechny suroviny dobře mícháme, punč přidáváme podle potřeby, až poleva zhoustne.



O receptu Domácí punčové řezy
vloženo dne:
upraveno dne: 03.11.2011
zobrazeno: 933x, uvařeno: 6x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 3.6
Počet hodnocení: 5
Nejlepší: 5Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 2




Komentáře návštěvníků k receptu na Domácí punčové řezy


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Domácí punčové řezy:

Domácí utopenci
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Domácí pomazánka z nivy
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Domácí termixDomácí termix
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Domácí tavený sýr
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Jablkové řezy s kakaem
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Domácí vlašský salát
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Italský chléb v domácí pekárně
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Koka řezy
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Jahodové řezy z listového těsta
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Domácí utopence
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Jablkové řezy
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Jablečné řezy s ořechy
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Dobré řezy
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Domácí mrkvový džus
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Domácí bylinkové houstičky
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší