Hledání v databázi receptů

Pražma v bylinkové krustě - recept

Zařazení:
Recepty na P, Hlavní jídla, Ryby
Počet osob:
2
Doba přípravy:
50 minut
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

1 mořská pražma (500 g)
350 g mořské hrubozrnné soli
350 g mořské jemnozrnné soli
2 bílky
kůra z 1/2 citronu
4 snítek majoránky
1 snítka myrty
1 snítka tymiánu
1 snítka kopru
1 lžíce zelené petrželky
1 lžíce bazalky
3 kuličky jalovec
1/2 stroužku česneku
olivový olej

Postup:

Nejprve připravíme směs na krustu: smícháme oba druhy soli a jednu třetinu dáme stranou. Do zbývajících 2/3 soli přimícháme nasekané bylinky, citronovou kůru, jalovec a půl stroužku česneku. Směs rozmixujeme v mixéru na zelenou pastu. Tu zapracujeme se zbylou solí do bílků tak, aby vznikla tužší hmota. Vykuchané ryby omyjeme, ale šupiny ponecháme. Do břišní dutiny vložíme lístek petrželky a bazalky, trochu majoránky, kousek citronové kůry a špetku soli. Povrch pražmy potřeme olejem.
Na pekáč vyložený pečícím papírem navrstvíme zelenou pastu ve tvaru ryby tlustou asi 1,5 cm, na toto lůžko položíme pražmu a pokryjeme zbývající směsí, hlavu necháme nepokrytou. Hmotu upěchujeme a nahoře můžeme ozdobit motivem rybí kosti. Pražmu v bylinkové krustě pečeme 30 minut v troubě na 180 °C.
Při servírování krustu uvolníme a pražmu ozdobíme bylinkami.



O receptu Pražma v bylinkové krustě
vloženo dne:
upraveno dne: 10.11.2011
zobrazeno: 170x, uvařeno: 8x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 3.55555
Počet hodnocení: 9
Nejlepší: 5Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 2




Komentáře návštěvníků k receptu na Pražma v bylinkové krustě


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Pražma v bylinkové krustě:

Domácí bylinkové houstičky
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Kuře v česnekové krustě
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pražma na česneku
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Bylinkové brambory
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pečené bylinkové filé
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Domácí bylinkové máslo
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Vepřová panenka v solné krustě
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Bylinkové karbanátky se zeleninou s jablky
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší