Hledání v databázi receptů

Polský bigos - recept

Zařazení:
Recepty na P, Hlavní jídla, Hovězí maso, Vepřové maso, Zvěřina
Kuchyně:
polská
Počet osob:
4
Doba přípravy:
120 minut
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

1 lžíce usušených hub
500 g masa (různé druhy: vepřové, hovězí, zvěřina)
200 g tučné slaniny
2 krakovské nebo podobné klobásky
500 g kyselého zelí
1 lžíce sádla
1 cibule
500 ml bujónu (může být z kostky)
kmín
cukr podle chuti
3–4 lžíce červeného vína
sůl
černý pepř

Postup:

Houby předem namočíme do horké vody alespoň na půl hodiny. Maso nakrájíme na kostky, slaninu najemno a klobásky na větší kousky. Zelí propláchneme a vymačkáme z něj šťávu. Houby přecedíme a rovněž z nich vymačkáme vodu.
Ve velkém hrnci osmažíme na sádle slaninu, přidáme maso a klobásky a ze všech stran za stálého míchání orestujeme. Nadrobno nakrájenou cibuli přidáme k masu a necháme zesklovatět. Pak přidáme zelí, houby, kmín, cukr a víno a vše zalijeme bujonem. Polský bigos dusíme na mírném plameni do změknutí. Nakonec polský bigos podle chuti dosolíme a dopepříme.



O receptu Polský bigos
vloženo dne:
upraveno dne: 15.11.2011
zobrazeno: 300x, uvařeno: 1x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 4
Počet hodnocení: 1
Nejlepší: 4Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 4




Komentáře návštěvníků k receptu na Polský bigos


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Polský bigos:

Bigos
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Třídenní bigos
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Polský cheescake s ovocem
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší