Hledání v databázi receptů

Pečený bažant - recept

Zařazení:
Recepty na P, Hlavní jídla, Zvěřina
Počet osob:
5
Doba přípravy:
90 minut
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

1 očištěný bažant nebo dva malé (nejlépe
slepičky)
4 lžíce másla
6 snítek čerstvého tymiánu
2 bobkové listy
6 plátků libovější anglické slaniny
1 lžíce mouky
175 ml kuřecího vývaru
1 lžíce rybízového džemu
4 lžíce portského vína
pepř
sůl

Postup:

Bažanta omyjeme, osušíme, odřízneme tuk a přebytečnou kůži. Prsty uvolníme kůži na prsou bažanta a mezi masem a kůží ho potřeme změklým máslem. Nohy svážeme k sobě a na prsa poskládáme bobkový list a tymián. Navrch položíme plátky slaniny, osolíme a opepříme. Pekáč vyložíme velkým kusem alobalu tak, aby do něj bylo možné bažanta zabalit. Bažanta položíme na alobal, který jsme vymazali olejem, zabalíme ho a pečeme v předehřáté troubě 20 minut na 220°C, pak teplotu snížíme na 200°C a pečeme dalších 40 minut. Pak alobal otevřeme a dále pečeme asi 20 minut. Hotového bažanta vyjmeme z pekáče, přikryjeme alobalem a udržujeme v teple. Vypečenou šťávu vylyjeme z alobalu do hrnce, částečně odstraníme tuk (nejlépe položením papírového ubrousku na povrch šťávy). Poprášíme moukou a pomalu vaříme do zhoustnutí a dohladka. Pak do omáčky vmícháme vývar a rybízový džem a přivedeme k varu. Pomalu vaříme, až omáčka trochu zhoustne, pak přilijeme portské víno a přichutíme solí a pepřem. Nakonec omáčku přecedíme.
Horkou omáčku podáváme v omáčníku k pečenému bažantu, kterého naporcujme na 4 porce.



O receptu Pečený bažant
vloženo dne:
upraveno dne: 15.11.2011
zobrazeno: 433x, uvařeno: 12x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 3.6875
Počet hodnocení: 16
Nejlepší: 5Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 2




Komentáře návštěvníků k receptu na Pečený bažant


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Pečený bažant:

Lilek pečený v alobalu
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Kapr na zelenině pečený ve vlastní šťávě
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pečený zaječí hřbet
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Kuře a la bažant
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pečený tvaroh
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pečený králík na bůčku s bramborákem
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pečený losos v křenové omáčce
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pečený kapr na brokolici
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pečený králík
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pečený lososPečený losos
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pečený pstruhPečený pstruh
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pečený guláš
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pečený pangasius
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pečený králík na bůčku
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pečený čaj
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší