Hledání v databázi receptů

Sirup z máty peprné - recept

Zařazení:
Recepty na S, Nápoje, Nealkoholické nápoje
Doba přípravy:
20 minut
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

180 g čerstvé máty
4 litry převařené a vychladlé vody
50 g kyseliny citronové (
4 kg krystalového cukru

Postup:

Mátu se stonky i listy posypeme v míse kyselinou citronovou, přelijeme vodou a necháme louhovat po dobu 24 hodin. Potom přecedíme a vmícháme cukr, který za občasného promíchání necháme rozpustit. Hotový sirup nalijeme do čistých lahví.
Sirup z máty peprné se nevaří, chceme-li ho uchovávat déle, musíme sterilizovat při 85 °C nebo spolu s cukrem vmíchat i konzervační přípravek (např. od Dr. Oetkera).



O receptu Sirup z máty peprné
vloženo dne:
upraveno dne: 17.11.2011
zobrazeno: 815x, uvařeno: 275x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 3.42855
Počet hodnocení: 35
Nejlepší: 5Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 1




Komentáře návštěvníků k receptu na Sirup z máty peprné


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Sirup z máty peprné:

Kopřivový sirup
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Sirup z červené řepy
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Bezinkový sirup
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Sirup z divizny
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Domácí mátový sirup
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Domácí sirup z jitrocele
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Meduňkový sirupMeduňkový sirup
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší