Hledání v databázi receptů

Chlebíčky z francouzské bagety - recept

Zařazení:
Recepty na C, Chuťovky
Počet osob:
4
Doba přípravy:
20 minut
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

4 střední francouzské bagety
4 vajíčka
200 g šunky
300 g pochoutkového salátu
sterilované okurky

Postup:

Snad každému se již někdy stalo, že připravoval na oslavu chlebíčky, na plátky veky poskládal svoji oblíbenou pomazánku a další dobroty a když hotový chlebíček ochutnal, zjistil, že je ta veka nějaká divná. Možná se změnily výrobní postupy, možná se jenom na pulty nedostává pečivo dostatečně čerstvé, v každém případě pečivo, ze kterého chlebíčky připravujeme může zcela zásadním způsobem ovlivnit to, jak si pochutnáme. Pro přípravu opravdu chutných chlebíčků je třeba na klasickou českou veku zapomenout a sáhnout trochu jiném pečivu, konkrétně po francouzských bagetách. Francouzské bagety se dají sehnat dokonce lépe než klasická veka a těžko se stane, že by pečivo bylo vyschlé a drobivé. Chlebíčky z francouzské bagety jsou sice o něco menší, ale pokud bagetu šikovně krájíme, tedy hodně zešikma, není rozdíl oproti klasické vece příliš výrazný.

Před samotnou přípravou chlebíčků nejdříve uvaříme na tvrdo vajíčka, která necháme vychladnout. Vychlazení vajíček můžeme urychlit, pokud je po uvaření dáme do studené vody. Zatímco se vajíčka chladí, začneme krájet francouzskou bagetu na plátky. Bagetu krájíme hodně zešikma na přibližně jeden centimetr silné plátky, které namažeme pochoutkovým salátem. Na pochoutkový salát položíme plátek sterilované okurky a plátek vychlazeného vajíčka. Hotové chlebíčky můžeme rovnou servírovat, pokud je připravujeme s časovým předstihem před konzumací, můžeme je dát do chladničky, ale skladované chlebíčky vždy zabalíme do potravinářské fólie, aby neoschly.

Poznámka: Protože má každý rád něco trochu jiného, je možné libovolně měnit i oblohu na chlebíčcích. Můžeme použít jiný salát nebo pomazánku, přidat sýr, případně na ozdobu dát na vajíčko kousek sterilované kapie. Velmi chutné a na pohled zajímavé jsou chlebíčky, na které po obložení ještě nastrouháme na jemném struhadle trochu tvrdého sýra, ovšem musíme počítat s tím, že strouhaný sýr má tendenci z chlebíčků při konzumaci padat :-) Při přípravě chlebíčků můžeme opravdu popustit uzdu fantazii, důležitá je jediná věc - použit dobré pečivo a zde lze jedině doporučit právě francouzské bagety.



O receptu Chlebíčky z francouzské bagety
vloženo dne:
upraveno dne: 19.11.2011
zobrazeno: 317x, uvařeno: 3x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 5
Počet hodnocení: 2
Nejlepší: 5Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 5




Komentáře návštěvníků k receptu na Chlebíčky z francouzské bagety


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Chlebíčky z francouzské bagety:

Francouzské kuře s lilkem
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Zeleninové chlebíčky
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Francouzské těstoviny
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Zapékané chlebíčky
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Francouzské brambory alá andy
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Francouzské brambory pana chudiny
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Sýrové chlebíčky
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Francouzské brambory1Francouzské brambory1
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Francouzské brambory2
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Bramborová pomazánka na chlebíčky
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Francouzské cukety
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Zapékané bagety
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Rychlý salát na chlebíčky
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pomazánka na chlebíčky
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pikantni pomazánka na chlebíčky
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší