Hledání v databázi receptů

Roláda z vepřové krkovičky - recept

Zařazení:
Recepty na R, Hlavní jídla, Vepřové maso
Kuchyně:
česká
Počet osob:
4
Doba přípravy:
80 minut
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

400 g vepřové krkovičky
250 g uzeného vepřového masa
1 hermelín
4 stroužky česneku
špetka mletého bobkového listu
špetka mletého kmínu
špetka mleté majoránky
špetka mletého černého pepře
špetka mleté sladké papriky
špetka soli
trocha másla
voda na podlití

Postup:

Vepřovou krkovičku můžeme připravit na celou řadu způsobů, počínaje klasickými vepřovými řízky, přes špízy, steaky, až třeba k roládě. Roládu z vepřové krkovičky můžeme naplnit prakticky vším, co doma nalezneme, základem je velký natenko vyklepaný plát krkovičky, do kterého zabalíme náplň dle vlastní chuti.

Pro přípravu rolády, respektive rolád z krkovičky, si vybereme krkovičku spíše libovější. Koupený kus krkovičky rozkrojíme na čtyři plátky, které z obou stran opepříme, osolíme a nakonec rozklepeme paličkou na maso tak, aby byl plátek masa co největší. Naklepanou krkovičku si položíme na prkýnko a jednu stranu potřeme jedním stroužkem utřeného nebo prolisovaného česneku. Dále si nakrájíme uzené vepřové maso, ideálně uzenou krkovičku, na proužky ve tvaru dlouhých hranolek. Hermelín nakrájíme na tenké plátky. Na jeden kraj plátku naklepané krkovičky poklademe několik proužků uzeného, přes uzené maso položíme dva nebo tři plátky hermelínu a přes hermelín opět několik proužků uzeného masa. Potom uzené vepřové s hermelínem zabalíme do krkovičky do tvaru rolády a po zavinutí roládu stáhneme jehlou nebo párátky. Alternativně můžeme vepřovou roládu také zamotat nití, stejně jako španělského ptáčka. Připravenou roládu ze všech stran okořeníme mletým bobkovým listem, mletým kmínem, mletou majoránkou, mletým černým pepřem a ještě trochu osolíme. Jednotlivé rolády položíme do pekáče a navrch každé rolády dáme malý plátek másla. Na dno pekáčku nalijeme trochu vody - do výšky přibližně jednoho centimetru. Roládu z vepřové krkovice pečeme v troubě nezakrytou, při teplotě 180 - 200 °C. Pekáč s roládou v troubě umístíme spíše níže a troubu zapneme na pečení ze spoda i shora. V průběhu pečení roládu občas potíráme výpekem, aby si maso udrželo svoji křehkost a šťavnatost. Roláda by měla být upečená přibližně za hodinu, kdy už se na jejím povrchu vytvoří lehce opečená kůrčička.

Vhodnou přílohou k roládě z vepřové krkovičky jsou vařené brambory se zeleninovou oblohou. Na talíři je dobré brambory polít trochou výpeku z rolády, je totiž opravdu vynikající.



O receptu Roláda z vepřové krkovičky
vloženo dne:
upraveno dne: 19.11.2011
zobrazeno: 1044x, uvařeno: 2x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 4
Počet hodnocení: 8
Nejlepší: 5Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 1




Komentáře návštěvníků k receptu na Roláda z vepřové krkovičky


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Roláda z vepřové krkovičky:

Zelená roláda
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Krůti roláda s kapustou
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Jehněčí roláda
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Davidova sýrová roláda
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Kuřecí roláda s rýží a zelný salát
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Kuřecí roláda plněná smaženicí (houbovou)
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Slaná roláda bez masa
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Maminčina bramborová roláda
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Roláda
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Kuřecí roláda
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Vepřové na smetaně a cibuli
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Uzené vepřové s bramborovou kašíUzené vepřové s bramborovou kaší
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Vepřové maso s bramborem
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Vepřové pečené se žampióny
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Vepřové maso v obalu
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší