Hledání v databázi receptů

Lotrinský quiche - recept

Zařazení:
Recepty na L, Hlavní jídla, Slané pečivo
Kuchyně:
gruzinská
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

1 Páte feuilletée (hotové těsto, koupíte v supermarketech)
1 cibule
180 g anglické slaniny
70 g stouhaného ementálu
4 vejce
250 ml créme fraiche épaisse (hustá kysaná smetana)
provensálské bylinky

Postup:

Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme ji na oleji, přidáme na proužky nakrájenou slaninu a orestujeme dorůžova. Kulatou koláčovou formu mírně vymastíme olejem, přiklopíme na rozbalené těsto a vykrojíme kruh, který vložíme do formy, okraje zvedneme. Dno propícháme vidličkou.
V míse našleháme vejce s kysanou smetanou, přidáme provensálské bylinky, vychladlou, opečenou cibuli se slaninou a polovinu sýra. Směs nalijeme na těsto, posypeme zbytkem sýra a vložíme do předehřáté trouby. Lotrinský quiche pečeme asi půl hodiny na 180°. Lotrinský quiche (v originále quiche lorraine) podáváme teplý nebo studený, výborný je s listovým salátem.



O receptu Lotrinský quiche
vloženo dne:
upraveno dne: 20.11.2011
zobrazeno: 170x, uvařeno: 1x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 4
Počet hodnocení: 1
Nejlepší: 4Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 4




Komentáře návštěvníků k receptu na Lotrinský quiche


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Lotrinský quiche:

Quiche s parmskou šunkou a žampionyQuiche s parmskou šunkou a žampiony
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší