Hledání v databázi receptů

Gemússeplatte aneb zeleninová pánev - recept

Zařazení:
Recepty na G, Hlavní jídla, Bezmasá jídla, Zelenina
Doba přípravy:
45 minut
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

olivový olej
paprika
kukuřice
cuketa (nejlépe mladá)
pórek
čekankové puky
rajčata
brokolice
mrkev
topinambur
čínské zelí
bílé víno
červená sladká paprika
Vegeta bez glutamanu
sušený česnek
kari
rostlinná šlehačka


Postup:

Zeleninu si nakrájíme na středně velké kousky a dáme na kvalitní olej, např. olivový. Běžně na toto jídlo používáme papriku, sterilovanou kukuřici, pórek, čekankové puky a nesmíme zapomenout ani na rajčata. Kromě toho se dá použít i mrkev, topinambur (druh sladkého bramboru) nebo brokolice.
Jemně orestujeme, podlijeme bílým vínem (stačí 200 ml), okořeníme červenou sladkou paprikou, Vegetou bez glutamanu sodného, nebo jinou kořenící směsí, sušeným česnekem, troškou kari a přidáme 200 ml rostlinné šlehačky (není podmínkou, může být i klasická ). Necháme zpěnit a je hotovo. Ve Švýcarsku se zelenina nedusí do měkka, jen se upraví na ohni, aby byla trochu křupavá a neztratila vitamíny.
Zeleninovou pánev podáváme jako přílohu k masu a rýži nebo jen s čerstvým, nejlépe tmavým chlebem. Dá se udělat i v pikantní variantě - potom je třeba výrazněji okořenit, přidat například pálivou mletou papriku a pepř.



O receptu Gemússeplatte aneb zeleninová pánev
vloženo dne:
upraveno dne: 16.10.2011
zobrazeno: 316x, uvařeno: 1x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 4
Počet hodnocení: 1
Nejlepší: 4Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 4




Komentáře návštěvníků k receptu na Gemússeplatte aneb zeleninová pánev


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Gemússeplatte aneb zeleninová pánev:

Zeleninová polévka s bylinkami
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Zeleninová musaka
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Rajská zeleninová polévka
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Viněgret aneb galimatyáš
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Zeleninová směs v soli
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Jarní zeleninová polévka
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Kuskusový salát z maroka aneb jak ho vaří holanďan
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Zeleninová mňamka s těstovinami
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Zeleninová mňamka
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Jablkovec aneb falešný štrůdl
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Rýžová pánev
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Těstovinová pánev
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Zeleninová omáčka
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Zeleninová bomba
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Lasagne bez lasagní aneb maso pro lenochy
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší