Hledání v databázi receptů

Bažant na jablkách - recept

Bažant má velmi chutné maso a pokud máte příležitost si na pečeném bažantovi pochutnat, určitě doporučujeme tento recept na bažanta pečeného na jablkách. Bažant na jablkách totiž vyniká výtečnou chutí díky kombinaci jablek s bažantím masem.


Zařazení:
Recepty na B, Hlavní jídla, Drůbež, Zvěřina
Počet osob:
4
Doba přípravy:
20 minut
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

1 bažant
100 ml smetany na vaření
30 g másla
4 jablka
100 g slaniny
1 cibule
bobkový list
pepř
sůl


Postup:

Očištěného bažanta opláchneme, na povrchu i uvnitř osolíme. Pokud má bažant nějaké broky, tak je vyjmeme :-D (když dostaneme bažanta, tak je broky většinou prošpikovaný). Jablka oloupeme, je to lepší, kvůli dětem a nakrájíme na plátky. Do bažanta vložíme máslo a jablka a bažanta zašijeme. Opepříme a obalíme plátky slaniny. Vložíme do pekáče prsy dolů, přidáme zbylá jablka, na kolečka cibuli, bob. list, podlijeme vodou a přikryjeme. Pečeme na 200°C. Během pečení otáčíme a před dopečení odkryjeme. Nakonec polijeme smetanou a bažanta na jablkách dopečeme.



O receptu Bažant na jablkách
vloženo dne:
upraveno dne: 26.01.2014
zobrazeno: 242x, uvařeno: 258x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 3
Počet hodnocení: 1
Nejlepší: 3Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 3




Komentáře návštěvníků k receptu na Bažant na jablkách


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Bažant na jablkách:

Kuřecí játra na jablkách
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Krůtí prsa na jablkách
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Kuře a la bažant
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pečený bažant s jalovcem
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Bažant na slanině
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Nadívaný bažant s jablečno-brusinkovou omáčkou
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pečený bažant
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pečený bažant s jablky
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pečený bažant na víně
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pstruzi na jablkách
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší