Hledání v databázi receptů

Lasagne pro začátečníky - recept

Zařazení:
Recepty na L, Hlavní jídla, Hovězí maso, Těstoviny
Kuchyně:
italská
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

1 balení lasagní
1 kg mletého hovězího masa
3 velké cibule
3 stroužky česneku
1 plechovka naložených celých rajčat
rajčatový protlak
oregano
bazalka
tymián
sůl
pepř
200 gramů nastrouhaného eidamu
1 litr polotučného mléka
1 muškátový oříšek
pětina másla
2 čajové lžičky olivového oleje
malý hrnek hladké mouky

Postup:

Nejdříve nakrájíme cibuli na drobné kousky a dáme osmahnout na rozpáleném oleji ve velké pánvi. Zatím nasekáme najemno česnek a jakmile začne cibulka sklovatět, přidáme nasekaný česnek. Smažíme než začne cibulka zlátnout, což je ta pravá chvíle pro přidání mletého masa. Za stálého míchání počkáme, než se maso osmahne a netvoří velké kusy. Pak přidáme rajská jablíčka z konzervy, rajský protlak, oregano, bazalku, tymián, sůl a pepř. Vše necháme provařit a hotovou masovou směs odstavíme z plotny a pokračujeme přípravou bešamelu. V menším kastrolu rozpustíme na mírném ohni máslo se dvěma lžícemi olivového oleji. Do tohoto základu přistrouháme polovinu muškátového oříšku, promícháme a vmícháme tři lžíce hladké mouky. Za stálého míchání trochu opepříme a osolíme a začneme pomalu přilévat mléko. Mícháme ideálně šleháme metlou, dokud bešamel nezhoustne. K tomu nám může pomoci trocha mouky přesáté přes sítko. Bešamel by měl mít hustotu tekutého krému a jakmile ji získá, můžeme jej odstavit.

Lasagne připravíme dle návodu na obalu, záleží na každém, zda raději používá druhy, které se nejdříve musí předvařit. Když máme lasagne připravené, vytřeme dno zapékací mísy máslem a vyložíme plátky lasagní. Na ty přijde přibližně centimetrová vrstva masové směsi, kterou polijeme bešamelem a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem. Pokračujeme další vrstvou lasagní, masové směsi, bešamelu a sýra a opakujeme, než nám dojdou suroviny (končíme samozřejmě vrstvou sýra). Zapékací mísu dáme do trouby předehřáté na 180° C a zapékáme přibližně hodinu. Lasagne podáváme ihned po upečení nebo je můžeme nechat odležet do druhého dne.



O receptu Lasagne pro začátečníky
vloženo dne:
upraveno dne: 16.07.2011
zobrazeno: 759x, uvařeno: 7x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 3.625
Počet hodnocení: 8
Nejlepší: 5Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 1




Komentáře návštěvníků k receptu na Lasagne pro začátečníky


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Lasagne pro začátečníky:

Fondue pro přátelé
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Mafiny pro mlsné jazýčky
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Kuřecí masíčko na zázvoru pro 4 osoby
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Salát pro všechna roční období
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Husí játra pro labužníky
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Steaky pro vegetariány
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Zeleninové rizoto pro 10 lidí
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Kedlubna (nejenom) pro miminka
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Palačinky pro mlsounyPalačinky pro mlsouny
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Těstoviny pro děti
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Blesková mňamka pro nejmlsnější jazýček
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Kotlík (pro 4 osoby)
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Těstoviny á la lasagne
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Lasagne bez lasagní aneb maso pro lenochy
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Tiramisu pro chudé
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší