Hledání v databázi receptů

Paříž z Ledových kaštanů Soničky z Příbrami :-)) - recept

Zařazení:
Recepty na P, Dorty, Zákusky
Počet osob:
4
Doba přípravy:
120 minut
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

na korpus:
6 vajec
200 g cukr krupice
180 g polohr mouka
3 lžíce kakaa
čajová lžička prášku do pečiva nebo varianta 2 vláčnější korpus:
6 vajec
380 g mouč. cukru
170 ml teplé vody
170 ml oleje
450 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
kakao podle potřeby (zrovna na paříž dáváme víc než obvykle)

na pařížskou šlehačku:
4 smetany na šlehání s 33% tuku (po 250ml)
4 tyčinky ledových kaštanů
1 lžíce kakaa

na polití:
2 čokolády na vaření
100 g 100% tuk

broskvový kompot

Postup:

Tento dort je opravdu skvělý. Veliká pochvala Soničce z MMB. Akorát v receptu uvádím její korpus jako první a svůj jako druhý. Máme rádi vláčnější a já dělám veškeré dorty z těsta na olejovou bábovku. Nejdříve si, ale musíme den předem připravit pařížskou šlehačku. Do kastrůlku nalijeme všechny šlehačky a přivedeme je k varu. Rozlámeme do ní kaštany a přisypeme i lžíci kakaa a za stálého šlehání metlou necháme přejít varem. Odstavíme z plotny a za velmi častého míchání necháme vychladnout. Potom dáme minimálně na noc do lednice, doporučuji minimálně 10 hodin, musí být opravdu hodně vychlazená, aby šla vyšlehat bez jakéhokoliv ztužovače.

KORPUS 1:
Z bílků vyšleháme tuhý sníh zašleháme žloutky cukr. Nakonec mouku + kakao s práškem do pečiva. Upečeme korpus.

KORPUS 2 (olejová bábovka):
Celá vejce vyšleháme s cukrem, za stálého šlehání přilijeme teplou vodu a potom olej. Nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Upečeme při 180° C v dobře předehřáté troubě.

Pařížskou šlehačku vyšleháme do tuha (pokud je správně vyhlazená jde to opravdu snadno). Dort potřeme šlehačkou, naskládáme plátky broskví a dorovnáme opět vrstvou šlehačky. Přiklopíme druhou půlkou dortu a celý korpus omažeme dokola šlehačkou. Dort vložíme do lednice ztuhnout. Musí být opět dobře vychlazený, aby se nám neroztekl při polévání čokoládou.

Čokopolevu připravíme tak, že ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu z tukem, necháme trošku vychladnout a dort, nejlépe na mřížce položené na plechu (steklou čokoládu můžeme znovu použít) opatrně poléváme, nejdříve povrch (já buď nakláním dort a tím čokoládu dostávám na celou plochu nebo pokud je dort velký, roztírám opatrně špachtlí). Dozdobíme dle fantazie. Zkusila jsem i zdobený marcipánem (viz foto) - byl na přání pro mažoretku a měl úspěch.



O receptu Paříž z Ledových kaštanů Soničky z Příbrami :-))
vloženo dne:
upraveno dne: 14.03.2012
zobrazeno: 345x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 5
Počet hodnocení: 1
Nejlepší: 5Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 5




Komentáře návštěvníků k receptu na Paříž z Ledových kaštanů Soničky z Příbrami :-))


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Paříž z Ledových kaštanů Soničky z Příbrami :-)):

Likér z ledových kaštanů
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Košíčky z bílých ledových kaštanů
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší