Hledání v databázi receptů

Klevera - recept

Zařazení:
Recepty na K, Zavařování, Ovoce
Kuchyně:
česká
Počet osob:
4
Doba přípravy:
120 minut
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

1 kg švestek
250 g cukru
2 lžíce rumu
lžíce octa
špetka mleté skořice

Postup:

Vypeckované a na čtvrtky nakrájené švestky rozvaříme bez vody v troubě. Za cca 20 minut, když šťáva zhoustne přidáváme po částech cukr a cca 10 min ještě vaříme. Po uvaření kleveru okořeníme skořicí a rumem. Horkou nalijeme do čistých sklenic a zavíčkujeme. Po chvíli skleničky s kleverou obrátíme a necháme pomalu vychladnout.

Švestková klevera je skvělá na ovocné knedlíky, můžeme ji také míchat dohromady se zakysanou smetanou nebo jen mlékem na švestkovou merendu.



O receptu Klevera
vloženo dne:
upraveno dne: 20.01.2012
zobrazeno: 496x, uvařeno: 1x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 4.25
Počet hodnocení: 8
Nejlepší: 5Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 2




Komentáře návštěvníků k receptu na Klevera


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Klevera: