Hledání v databázi receptů

Pečený bažant na víně - recept

Zařazení:
Recepty na P, Hlavní jídla, Drůbež, Zvěřina
Kuchyně:
česká
Počet osob:
4
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

1 celý bažant
100 g žampionů nebo hříbků
100 ml bílého vína
40 g slaniny
20 g másla
1 cibule
2 stroužky česneku
1 bobkový list
1 hřebíček
petrželová nať
pepř
sůl

Postup:

Základem přípravy bažanta je nechat jej důkladně odležet (bažanta zavěsíme i s peřím hlavou dolů). Odleželého bažanta samozřejmě zbavíme peří a následně osolíme, včetně vnitřku břišní dutiny. Dále si utřeme česnek a dobře jej promícháme s pepřem a trochou nadrobno pokrájené petrželové nati. Vzniklou česnekovou pastou vymažeme vnitřek bažanta a déme jej do pekáče. K bažantovi přidáme máslo, nadrobno nakrájenou cibuli, žampiony nebo hříbky nakrájené na plátky, hřebíče a bobkový list. Podlijeme bílým vínem a stejným množstvím vody a povrch bažanta poklademe plátky slaniny. Takto připraveného bažanta dáme péci do trouby a v průběhu pečení často poléváme výpekem, než je maso měkké. Poté ochutnáme vypečenou šťávu a případně ji ještě dochutíme solí a pepřem. Pečeného bažanta na víně podáváme s vařeným bramborem nebo rýží.

Tip: Pokud výpek doplníme trochou vody navíc a následně zahustíme, vznikne jednoduchá omáčka, ke které se hodí i houskový knedlík.



O receptu Pečený bažant na víně
vloženo dne:
upraveno dne: 10.02.2012
zobrazeno: 156x, uvařeno: 3x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 3.66665
Počet hodnocení: 3
Nejlepší: 5Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 2




Komentáře návštěvníků k receptu na Pečený bažant na víně


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Pečený bažant na víně:

Kuřecí játra na olivách a víně
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Lilek pečený v alobalu
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Kapr na zelenině pečený ve vlastní šťávě
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Podbradek na víně
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Kuře na víně
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Kuřecí stehna na víně
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pečený zaječí hřbet
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Kuřecí prsa na víně
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Plněná krkovička na víněPlněná krkovička na víně
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Maréna na víně
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Candát v bílém víně
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Kuře a la bažant
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pečený tvaroh
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Ostrá roštěná na víně
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pečený králík na bůčku s bramborákem
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší