Hledání v databázi receptů

Maďarský guláš par excellence - recept

Zařazení:
Recepty na M, Hlavní jídla, Omáčky, Hovězí maso
Kuchyně:
maďarská
Počet osob:
4
Doba přípravy:
120 minut
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

1 kg hovězího krku nebo jakéhokoliv na guláš
2 lžíce sádla
3 cibule – cibule by měla mít váhu minimálně ¾ váhy masa
6 stroužků česneku
2 čajové lžičky mleté sladké papriky
½ čajové lžičky mletého černého pepře
½ čajové lžičky mletého kmínu
¼ čajové lžičky celého kmínu
1 polévková lžíce majoránky
1 chilli paprička – pokud není nahradíme 1 čajovou lžičkou chilli koření
2 bílé papriky (slovenská, světle zelená)
2 čajové lžičky rajčatového protlaku
sůl
1 větší nastrouhanou bramboru na zahuštění

Postup:

Umyté, osušené a odblaněné hovězí maso si nakrájíme na středně velké kusy. Na sádle orestujeme cibuli nakrájenou na malé kousky s polovinou česneku. Až nám cibule zhnědne (nesmí zůstat bledá kvůli barvě guláše) přidáme maso a pořádně je zprudka orestujeme, aby se zatáhlo ze všech stran. Po zatažení vsypeme smíchané koření kromě papriky a opět restujeme. Nakonec přidáme červenou mletou papriku, krátce osmahneme, přidáme pokrájenou bílou paprika a rajčatový protlak, zamícháme a přilijeme vroucí vodu potřebnou k dušení masa. Vodu dáváme vždy horkou až vroucí, maso nedostane teplotní šok a kratší dobu se potom vaří. Guláš přiklopíme pokličkou a dusíme do změknutí masa. Pokud nám maso neměkne, můžeme si pomoct lžičkou prášku do pečiva, ale vsypáváme opatrně, voda nám vzpění. Po změknutí masa v případě potřeby ještě dolijeme vroucí vodu, guláš zahustíme bramborou nebo jak je kdo zvyklí a dochutíme již jen zbytkem prolisovaného česneku. Jako přílohu podáváme k maďarskému guláši kynutý houskový knedlík, ale dobrý je i s bramborovým knedlíkem, vařenými brambory nebo s chlebem.



O receptu Maďarský guláš par excellence
vloženo dne:
upraveno dne: 29.02.2012
zobrazeno: 861x, uvařeno: 1x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 4.125
Počet hodnocení: 8
Nejlepší: 5Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 1




Komentáře návštěvníků k receptu na Maďarský guláš par excellence


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Maďarský guláš par excellence:

Hovězí gulášHovězí guláš
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Hlívový guláš
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Guláš z hlívy ústřičné
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Guláš halb-und-halb
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Sojový guláš
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Pálivý guláš
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Guláš mišmaš
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Salámový guláš
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Bramborový gulášBramborový guláš
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Houbový guláš
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Fazlový guláš s klobásou
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Houby na maďarský způsob
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Rumcajsův guláš
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Levný houbový guláš
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Bramborový guláš na pivě
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší