Hledání v databázi receptů

Pečený mořský vlk s omáčkou Vierge - recept

Zařazení:
Recepty na P, Hlavní jídla, Omáčky, Ryby
Kuchyně:
francouzská
Počet osob:
2
Doba přípravy:
35 minut
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

1 celý mořský vlk
1 citron, rozkrojený na čtvrtiny
čerstvě mletý černý pepř
2 lžíce oleje
sůl

na omáčku vierge:
100 g cherry rajčat, nasekaných nadrobno
2 lžičky malých kaparů
šťáva z 1/2 citronu
1 šalotka nebo malá cibule, nakrájená najemno
100 ml extra-virgin olivového oleje
hrst natrhaných bazalkových lístků
pepř
sůl

na ozdobu:
bazalkové lístky
sekaná pažitka

Postup:

Troubu předehřejeme na 200 °C. Mořského vlka umyjeme zevnitř i zvenku a usušíme kuchyňkou utěrkou. Z každé strany uděláme ostrým nožem v kůži 4-5 zářezů a rybu položíme na kus olejem potřeného alobalu, dostatečně velkého, aby se dala ryba lehce přikrýt. Zevnitř i z venku ochutíme mořského vlka pepřem a solí. Dvě čtvrtky citronu vložíme do břišní dutiny a zbylé dvě vymačkáme na rybu zvenku a pokapeme olivovým olejem. Okraje alobalu zlehka přehneme přes rybu. Mořského vlka pečeme 25 minut v předehřáté troubě. Mezitím připravíme omáčku Vierge (Rajčata, šalotku a kapary dáme do pánve a přilijeme olej a citronovou šťávu. Osolíme a opepříme a zahříváme po dobu 2 minut. Nakonec přihodíme pár bazalkových lístků).
Když je mořský vlk hotový, necháme jej ještě 5 minut odpočívat a poté vyndáme z alobalu. Upečeného mořského vlka položíme na nahřátý talíř a okolo nalijeme omáčku Vierge. Ozdobíme bazalkovými lístky a sekanou pažitkou. Jako přílohu podáváme vařené nebo pečené malé brambory.



O receptu Pečený mořský vlk s omáčkou Vierge
vloženo dne:
upraveno dne: 11.03.2012
zobrazeno: 4074x, uvařeno: 98x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 2.85715
Počet hodnocení: 7
Nejlepší: 5Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 1




Komentáře návštěvníků k receptu na Pečený mořský vlk s omáčkou Vierge


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Pečený mořský vlk s omáčkou Vierge:

Vařená brokolice se smetanovou omáčkou
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Těstoviny se špenátovou omáčkou
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Kuřecí prsa s ořechovou omáčkou
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Kuře s bazalkovou omáčkou
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Losos s bylinkovou omáčkou
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Těstoviny zapečené s brokolicí a sýrovou omáčkou
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Lilek pečený v alobalu
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Losos na pepři se smetanovou omáčkou
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Vařená brokolice se sýrovou omáčkou
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Brokolice se sýrovou omáčkou
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Nové brambory s bylinkovou omáčkou
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Kapr na zelenině pečený ve vlastní šťávě
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Chřest s holanskou omáčkou
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Tvarohové šopalíky s povidlovou omáčkou a mákem
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Tortinelli se smetanovou omáčkou
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší