Hledání v databázi receptů

Jehněčí špízy s kaparovo-olivovou salsou - recept

Jehněčí špízy s kaparovo-olivovou salsou jsou recept pro milovníky opravdu kvalitního jídla. Pokud máte k dispozici jehněčí maso, pak je tento recept na jehněčí špízy jednou z nejlepších možností, jak jehněčí maso připravit.


Zařazení:
Recepty na J, Hlavní jídla, Skopové maso
Počet osob:
4
Doba přípravy:
30 minut
Vlož k receptu vlastní fotku
Ingredience:

800 g jehněčí kýty
2 stroužky česneku
60 ml červeného vinného octa
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
čerstvě mletý černý pepř
dlouhé snítky rozmarýnu
sůl

na kaparovo-olivovou salsu:
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce sterilovaných kaparů
30 g zelených oliv
1 lžička krupicového cukru
3 citrony

Postup:

Jehněčí maso odblaníme, nakrájíme na kostky velikosti sousta a dáme do mísy. K jehněčímu přidáme rozetřený česnek, olej, citronovou šťávu, sůl a pepř a promícháme. Mísu přikryjeme a jehněčí maso na špízy necháme hodinu marinovat v lednici. Rozmarýnové snítky použijeme jako jehly a kostky jehněčího masa na ně navlečeme. Grilovací pánev rozpálíme na vysokou teplotu a jehněčí špízy na ní ze všech stran opečeme.

Na kaparovo-olivovou salsu smícháme v misce kapary, olivy, cukr a na tenká kolečka nakrájený citron. Kaparovo-olivovou salsu podáváme k jehněčím špízům v misce, do které strávníci jehněčí špízy namáčejí.



O receptu Jehněčí špízy s kaparovo-olivovou salsou
vloženo dne:
upraveno dne: 17.11.2013
zobrazeno: 147x, uvařeno: 2x
recept vložil/a:

Hodnocení receptu
Ohodnotit:


Průměrné hodnocení: 3.5
Počet hodnocení: 2
Nejlepší: 5Zobrazit hodnocení
Nejhorší: 2




Komentáře návštěvníků k receptu na Jehněčí špízy s kaparovo-olivovou salsou


K tomuto receptu dosud nebyl vložen žádný komentář

Vložení nového komentáře k receptu:

Mail: E-mailová adresa (nezobrazuje se)
Kód: Opište kód z obrázku



Tisk receptu
vytisknout recept
Poslat recept mailemposlat mailem Správa fotek receptuvložit fotku Vložit nový recept
vložit recept



Podobné recepty jako Jehněčí špízy s kaparovo-olivovou salsou:

Rajčatové špízy
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Jehněčí roláda
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Smažené špízy
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Jehněčí guláš s rajčaty
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Dušené špízy s vepřovou panenkou a zeleninou
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Bramborové špízy
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Rohlíkové špízy
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Vepřové špízy na grilu
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Vepřové špízy na rozmarýnu
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Vepřové špízy s uzeninou
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Kuřecí špízy
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Špízy tří druhů masa
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Grilované špízy s tzatziky
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Špízy z kukuřice a anglické slaniny
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Grilované špízy
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší